• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В'ячеслав Кириленко: На одну вакансію юриста - 50 претендентів
    Опубликовано: 2005-09-16 09:31:00
    „Обираючи професію, сучасна молодь керується в першу чергу її престижністю, а не реальними можливостями працевлаштування, в результаті чого на одне вільне робоче місце претендує понад 50 бухгалтерів, юристів чи економістів. А в країні в цей час не вистачає інженерів, будівельників, лікарів”, - вважає міністр праці та соціальної політики В’ячеслав Кириленко.
    В’ячеслав Кириленко розповів, що „зараз, особливо у сільській місцевості, не вистачає вчителів, лікарів, електрогазозварювальників, слюсарів. Більшості регіонів потрібні токарі, шліфувальники, водії трамваїв і тролейбусів”.
    Проте серед зареєстрованих безробітних лише 10,2% робітників з достатньою кваліфікацією та близько 30% тих, хто потребує професійної підготовки. На початок 2005 року лише 2 кваліфікованих робітника при 18 некваліфікованих претендувало на 1 вакансію.
    Міністерство праці та соціальної політики нині спільно з Міністерством освіти і науки працює над розробкою низки заходів, які мають врегулювати дисбаланс кількості фахівців та потреби ринку праці за відповідними професіями.
    Разом з тим, за словами В’ячеслава Кириленка, чимало безробітних просто відмовляються від вакансій через низький рівень зарплати чи заборгованість з її виплат, тяжкі умови праці при невідповідному рівні оплати або через відсутність житла.
    „Однак до центрів зайнятості щороку звертається близько 2,5 мільйонів осіб і більше ини з них працевлаштовується. В Україні зараз 20,03 млн. працюючих громадян, що на 52,5 тис. більше ніж у відповідному періоді минулого року”, - поінформував В’ячеслав Кириленко.
    mlsp
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.