• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • "Пробіг заради життя": благочинна акція стартуватиме на Майдані
    Опубликовано: 2005-09-14 10:21:00
    "Проблема поширення ВІЛ-інфекції є не медичною, а соціальною, народною, бо випливає насамперед з поведінки. Так, ВІЛ/СНІД може поразити кожного, однак цього можна уникнути - про це має знати кожний. Тим більше, що українському народу споконвіку притаманний культ мо-етичної поведінки і пробіг привертає увагу до цього кожної людини", - зазначив в.о. заступника міністра Віктор Рибчук на прес-конференції, що відбулась у МОЗ з нагоди благодійної акції за ініціативи ООН "Пробіг заради життя". У прес-конференції також взяли участь представники установ та організацій - ініціаторів акції: Представництва ООН в Україні, Національної Координаційної ради з питань запобігання поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу, Міністерства охорони здоров'я, Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ та ін. Вже стало традицією проводити цю акцію, мета якої - ще раз привернути увагу громадськості до проблем ВІЛ/СНІДу в Україні.
    Інформаційно:
    Станом на 1.08.2005 р. в Україні було офіційно зареєстровано 82540 ВІЛ-інфікованих, а протягом тільки січня-липня 2005 року було інфіковано 7374 особи. Якщо на початку року за добу інфікувалося 32 особи, то в середині року цей показник сягнув 36 осіб. З появою ВІЛ-інфекції в Україні (1987 р.) різко зросли темпи її поширення, кількість хворих та померлих. В 2004 р. серед громадян України зареєстровані найвищі за весь період показники: захворюваності на ВІЛ - 26,22 чол., захворюваності на СНІД - 5,76 чол., смертність від СНІД - 3,73 чол. (на 100 тис.населення).
    Аналіз офіційних даних щодо поширення ВІЛ-інфекції свідчить про те, що епідемія продовжується зі стабільною тенденцією до подальшого зростання в усіх регіонах України і може призвести до серйозних наслідків.
    Протистояти розвиткові епідемії ВІЛ/СНІДу ще можна. Для цього необхідні конкретні консолідовані кроки усього суспільства, державних і громадських організацій.
    В 2004 році Пробіг зібрав більше 20 тисяч осіб, 7 тисяч з яких зареєструвалися і були активними учасниками спортивного змагання. Крім того, загальна сума благодійних внесків від населення та приватних компаній склала близько 130 тисяч гривень. Гроші були передані в Київську інфекційну лікарню в Лаврі, Дитячу клініку №1 в м. Києві та в центри СНІД в Миколаєві та Дніпропетровську.
    Учасниками цьогорічного Пробігу будуть відомі спортсмени, популярні серед молоді виконавці, відомі політики та представники міжнародних організацій. Пробіг почнеться з Майдану незалежності - це символічно, і хочеться, щоб ця акція також змінила свідомість людей у ставленні до проблеми захворювання на ВІЛ/СНІД.
    Підтримка людей, які вже стали ВІЛ-інфікованими, попередження нових захворювань і пропагування здорового способу життя - основні засоби запобігання розповсюдженню інфекції.
    Міністерство охорони здоров'я закликає усіх громадян взяти участь у благочинній акції "Пробіг заради життя" - найбільшій події для підвищення громадянської свідомості.
    Довідково:
    В КИЄВІ благодійна акція „Пробіг заради життя" стартуватиме у неділю 18 вересня 2005 р. в 11:00 НА МАЙДАНІ НЕЗАЛЕЖНОСТІ. Під час проведення Пробігу буде розгорнутий пункт надання першої допомоги Товариства Червоного Хреста України. На території майданчиків Пробігу працюватиме експрес-лабораторія міського центру СНІДу, в якій кожен може пройти тестування на ВІЛ.
    Усі бажаючі можуть зареєструватися для участі у Пробігу вже сьогодні, за адресою: м. Київ, вул. Січневого повстання, 13, Київський Палац дітей та юнацтва, к. 335, з понеділка по неділю з 11:00 - 16:00, а також в районних соціальних службах для молоді. За додатковою інформацією по реєстрації звертайтеся до координатора реєстрації - Марія Богуслав, (050) 387-80-26 або (044) 495-28-58, 482-01-30, e-mail: eventdipserv
    Прес-служба МОЗ moz
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.