• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дотації для аграріїв із бюджету отримають не збиткові, а найприбутковіші компанії
    Опубликовано: 2016-12-20 13:30:00

    Дотації з державного бюджету для аграріїв, які уряд запроваджує з 1 січня 2017 року замість існуючого спецрежиму ПДВ, отримають не збиткові, а, навпаки, найбільш прибуткові компанії.

    Про це у статті «Дивна логіка Мінапк: що відбувається з розподілом дотацій» пише Дмитро Рибаков. За його словами, уряд у держбюджет-2017 передбачив 4 млрд. грн. на підтримку аграріїв, більше половини цієї суми (53%) отримають птахівники (виробники курятини).

    «2 млрд грн дотацій уряд виділяє на найприбутковішу галузь агробізнесу. Як виявилося, половина цієї суми - 1 млрд грн буде виділена лідеру «пташиного» ринку - компанії «Миронівський хлібопродукт», відомій своїм брендом «Наша ряба», - наголошується в статті.

    «Можливо, Тарас Кутовий не має сільськогосподарської освіти і рік пропрацював у агрокомпанії (нехай і на найвищій посаді), і тому розглядає село та сільське господарство виключно як бізнес-проект? З точки зору бізнесу – не посперечаєшся: потрібно вкладати у прибуткову справу. «Миронівський хлібопродукт», дійсно, прибуткова компанія. Її операційний прибуток за 9 місяців поточного року склалав 270 млн доларів», - відзначає автор матеріалу. За його словами, в список дотованих «несподівано потрапили виробники молочної продукції, які раніше взагалі не користувалися пільгою з ПДВ». «Дотації потрібно давати тим фермерам, які не мислять себе без землі, без села. Вони кожен рік ризикують всім, що у них є. Вони не мають великих коштів і доступу до банківських кредитів. Але вони створюють у своїх селах робочі місця, підтримують місцеву громаду і, врешті-решт, не дають селу померти», - наголошується в матеріалі.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.