• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 2017 рік буде складнішим для аграріїв, ніж теперішній
    Опубликовано: 2016-12-10 16:30:00

    З якими змінами у державній політиці та ринковими ризиками зіштовхнуться аграрії, обговорювали експерти на конференції "Що чекає АПК у 2017 році: виклики та можливості" 9 грудня 2016 року.

    Спікери заходу відзначали, що 2017 рік однозначно буде складнішим для аграріїв, ніж теперішній. Держава змінює правила гри на аграрному ринку, але якими вони будуть, ні фермери, ні агрокомпанії ще й досі остаточно не знають.

    "Аграрний сектор за підсумками 2016 року забезпечить надходжень до державного бюджету на суму 93 млрд грн, але при цьому підтримка держави в 27 разів менше, ніж в Європі.  На наступний рік цей показник ще нижче», - зазначив народний депутат, президент УАК Леонід Козаченко.

    Він констатував, що в умовах відміни спецрежиму багато фермерів перейдуть у "режим економії". За словами Леоніда Козаченка, аграріям не слід чекати  змін на  краще, а єдиний варіант для агрокомпаній уникнути банкрутства  - це підвищувати ефективність роботи підприємства.

    «Банківська система не надає для аграріїв кредитні ресурси на тривалий період. Є проектне фінансування від ЄБРР і IFC, але суми в ЄБРР від 1 млн євро, а в IFC від 10 млн євро. Таке фінансування також має жорсткі вимоги до кредиторів - прозорий менеджмент, ефективне управління, позитивний висновок міжнародного аудиту.  Тому фінансуватися за допомогою таких інструментів можуть тільки великі агрохолдинги. А кредитуваняя для малих і середніх фермерів залишається недоступним», - зазначила Олена Волошина, голова представництва МФК в Україні.
     
    Євген Капінус, заступник міністра фінансів України, розповів про державну програму підтримки машинобудування.  «На програму фінансування з боку держави заплановано 500 млн грн. 30% при купівлі аграрієм техніки, буде відшкодовуватися державою. Також аграріїв чекає єдиний механізм нарахування ПДВ», - повідомив Євген Капінус.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.