Собівартість виробництва свинини в Україні в 2015-му зросла на 28,1% проти попереднього року.
Такі дані оприлюднила Державна служба статистики України.
У минулому році середня собівартість виробництва 1 кг свинини в живій вазі склала 19,72 грн., а в позаминулому році була трохи вище 15 грн / кг.
Найменше за цей період зросла собівартість вирощування птиці на м'ясо (+ 7,6% до 11,8 грн / кг). Виробництво курячих яєць зросло в ціні на 80,3%.
Серед виробництва м'яса сильніше (+ 54,7%) «підскочила» собівартість яловичини, яка склала 29,07 грн / кг. Однак «лідером» стало вирощування овець і кіз на м'ясо - 31,55 грн / кг (+ 24,2% в порівнянні з 2014-м).
agronews.ua
agrinews.com.ua