• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • План набору в НМУ імені О.О. Богомольця в 2005 р. за держзамовленням виконано повністю
    Опубликовано: 2005-08-01 10:17:00

    В 2005 році робота Приймальної комісії проходила в умовах відкритості та прозорості, а також боротьби з корупцією, які викладені в зверненні Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров'я України, а також в наказах НМУ. В рамках цих заходів під час вступних фахових випробувань проводилася позапланова перевірка роботи Приймальної комісії, яку здійснював представник Державної інспекції навчальних закладів МОН України, а для висвітлення процесу проведення вступних фахових випробувань були запрошені кореспонденти газет „Освіта України", „Ваше здоров'я" та „Медичні кадри".

    Відбулися серйозні зміни у процесі прийому абітурієнтів. Згідно вимогБолонського процесу, зокрема, для приведення системи медичної освіти до європейських стандартів, не проводився прийом на спеціальності „педіатрія" та „медико-профілактична справа" медичного факультету та на факультет медичної психології. Також були впроваджені єдині форми (письмове тестування) та кількість вступних фахових випробувань для усіх факультетів НМУ незалежно від джерел фінансування. Слід зауважити, що структура тестів з фізики і біології була побудована за однаковим принципом (6 тестів і задача) та була адаптована до 12-бальної системи оцінювання. Критерії оцінок були уніфіковані для абітурієнтів усіх категорій вступу.

    Вперше до участі в конкурсі допускалися особи з оцінками Українського центру оцінювання якості освіти МОН України з української мови.

    Завдяки впровадженню тестового контролю знань вдалося підвищити об'єктивність, якість та прозорість фахових випробувань, майже вдвічі скоротити час на перевірку робіт абітурієнтів та на 4 дні зменшити загальну тривалість вступних фахових випробувань.

    У 2005 році були значно покращені матеріально-технічні та методологічні умови роботи Приймальної комісії. Зокрема, виділені та відремонтовані додаткові приміщення, призначені для подальшої постійної роботи комісії протягом року, письмове тестування проводилося у відремонтованих аудиторіях із достатнім освітленням, також було забезпечено відповідне освітлення морфологічного корпусу та прилеглих територій.

    Після зарахування пільгових категорій абітурієнтів, конкурс на місця держзамовлення був найвищим на фармацевтичному факультеті - 11,08. Найнижчим (1,69) був конкурс на чоловічі місця факультету підготовки лікарів для Збройних сил України (ФПЛ ЗСУ). На інші факультети конкурс складав відповідно 2,48 особи – на місце для медичного факультету; 2,13 – для Чернігівського філіалу; 4,2 – для жіночих місць ФПЛ ЗСУ; 4,4 – для стоматологічного факультету. Загальний конкурс по університету складав 2,87 особи на місце. В 2005 році склалася також конкурсна ситуація на контрактних місцях стоматологічного факультету (2,46 особи на місце –найвищий показник), фармацевтичного факультету (1,87) та заочного фармацевтичного факультету (1,57). Загальний конкурс на контрактні місця по університету склав 1,15 особи на місце.

    За станом на 27.07.2005 року на бюджетні місця було зараховано 696 осіб, з них: 499 – на медичний факультет, 40 – на Чернігівський факультет, 40 – на ФПЛ ЗСУ, 85 – на стоматологічний факультет і 32 – на фармацевтичний. Таким чином, план набору за держзамовленням виконано повністю.

    На контрактні місця на 27.07.2005 року до зарахування рекомендовано: медичний факультет – 291 чол., стоматологічний – 120 чол., фармацевтичний - 53 чол., заочний фармацевтичний - 97 чол.

    Стосовно складу зарахованих до університету: майже на 3 % збільшилась кількість зарахованих осіб, які мають золоту (срібну) медаль, або диплом з відзнакою (після закінчення медичного училища); на 4 % збільшилась кількість дітей з сільської місцевості; на 19 осіб збільшився цільовий прийом сільської молоді. До позитивних моментів в роботі комісії можна віднести і кількість осіб рекомендованих до зарахування за результатами співбесіди на місця державного замовлення, в результаті чого 66 місць було передано на загальний конкурс.

    Вищими темпами, в порівнянні з минулим роком, проводиться набір іноземних громадян, підвищились критерії зарахування для цієї категорії абітурієнтів (середній бал документів про освіту складає - 4.1 (за 5-ти бальною шкалою)). На 60 місць, за рахунок зменшення набору вітчизняних студентів, збільшена кількість місць на стоматологічному факультеті. Отримано дозвіл в Міністерстві охорони здоров'я України на збільшення на 40 місць прийому на медичний факультет для іноземних громадян в межах ліцензованого обсягу прийому за даною спеціальністю. Успішно продовжується набір і на англомовну форму навчання для іноземних громадян, який започаткований в унівенрситеті минулого року.

    Прес-служба МОЗ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.