• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Чернівцях відбулось три аукціони з продажу лісу.
    Опубликовано: 2005-06-25 10:42:33
    Додатково на них виручено півтора мільйона гривень. Характерно те, що ина цієї суми залишиться у районах, де продавався ліс. На сьогодні найбільше заробив на торгах Вижницький район. А у районі — село Долішній Шепіт. Туди тепер буде спрямовано майже 400 тисяч гривень. У п'ятницю відбулися відкриті торги з реалізації лісосировини на корені та готової в круглому вигляді на нижньому та верхньому складах.

    Як уже повідомлялося, згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації, реалізація лісосировини в області буде здійснюватися через торги, за винятком незначної кількості для забезпечення соціальних потреб громад. Начальник Головного управління економіки ОДА Микола Малярчук повідомив, що нашу область нещодавно відвідав новопризначений голова Державного комітету лісового господарства України Віктор Червоний. На нараді з керівниками районних лісгоспів В.Червоний окреслив свою позицію щодо проведення відкритих прозорих торгів у лісовій галузі. Він також повідомив, що за дорученням президента України вивчатиме досвід реалізації лісосировини в Польщі, а там в основу цього процесу також покладені торги. Голова Держкомлісгоспу виступає за те, щоб діяльність лісгоспів поділялася на безпосередньо ведення лісового господарства і на переробку лісу. Сьогодні лісгоспам рекомендовано не вкладати гроші в розвиток переробної бази, а шукати можливості реалізувати виробничі потужності через інвесторів та інші зацікавлені сторони. Як структура, лісгосп має вирощувати ліс і утримувати його в належному стані.

    Микола Малярчук зазначає, що є частина підприємців і чиновників, які чинять спротив реалізації лісу через торги, таким чином не виконуючи розпорядження голови ОДА. Вони мають зробити належні висновки. На п'ятничних торгах продукцію виставляли Берегометське державне лісове мисливське господарство, Путильський, Стоинецький та Хотинський держлісгоспи. На участь у торгах подали заявку 22 учасники, було виставлено майже 21 тис.куб.м сировини на корені, реалізовано 14300 куб.м. Решту перенесено на наступні торги. Продукції на складі заявлено 942, реа-лізовано 810 куб.м. У результаті торгів різниця між початковою та кінцевою ціною складає 466 тис. 486 грн., 50% з яких будуть направлені на розвиток громад, на території яких знаходяться лісосічні ділянки. Кошти від цих торгів отримають Долішньошепітська (близько 250 тис. грн.), Іспаська, Яблунецька, Селятинська, Шепітська, Клішківська, Мигівська, Усть-Путильська сільські ради і сільрада Банилова Підгірного. У стадії реґулювання знаходиться оплата ПДВ від додаткової суми коштів, які направлятимуться на сільські ради.

    Источник Научно-информационный центр лесоуправления agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.