• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські медики беруть участь в роботі 58-ої сесії ВАОЗ
    Опубликовано: 2005-05-19 08:25:37
    В ході роботи 58-ї сесії глава делегації України міністр охорони здоров'я України Микола Поліщук взяв участь у зустрічі восьми країн-ініціаторів створення мережі технічного співробітництва з питань обміну досвідом та зміцнення національних спроможностей країн в напрямку досліджень та виробництва ліків проти СНІДу та опортуністичних інфекцій (Аргентини, Бразилії, Китаю, Куби, Нігерії, Таїланду, Російської Федерації).

    Під час зустрічі були розглянуті питання розробки активних субстанцій для виробництва відповідних ліків з метою підвищення доступності до лікування та зниження цін. Як передбачається, співробітництво в рамках такої мережі буде спрямовано також на розвиток виробничих потужностей національних діагностик, зокрема, тест-систем для профілактики ВІЛ-інфекції, раннього виявлення та лікування СНІД.

    В рамках цієї зустрічі Микола Поліщук мав окрему бесіду з міністром охорони здоров'я Бразилії, який запропонував передати Україні досвід, набутий його країною у виробництві ліків для хворих на СНІД, організації їх закупівлі, розподілу та доставки. Глава бразильської делегації високо оцінив технологічні та виробничі можливості України у виробництві високоякісних інсулінів для хворих на цукровий діабет. Він повідомив про зацікавленість його країни у запозиченні накопиченого Україною досвіду в організації національного виробництва інсулінів та готовність до співпраці у зазначеній галузі.

    Міністр охорони здоров'я України обговорив з міністром охорони здоров'я Китаю питання можливих закупівель Україною медичного обладнання китайського виробництва, яке має високу якість та контно спроможні ціни.

    Глава делегації України провів також низку інших зустрічей, зокрема з міністрами охорони здоров'я Словаччини, Азербайджану, Грузії, главами делегацій Російської Федерації, Польщі, Узбекистану, Молдови, Киргизстану, в ході яких були обговорені можливості подальшого розвитку двостороннього співробітництва в різних сферах охорони здоров'я.

    Инф. Урядовий портал agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.