• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Рахівщині проводиться лісосічний експеримент
    Опубликовано: 2005-04-29 08:10:06
    У Рахівському районі вперше в регіоні рубають ліс відповідно до настанов з наближеного до природи лісівництва. Цей проект розроблено фахівцями лісової галузі України і Швейцарії у межах "Швейцарсько-українського міжурядового проекту розвитку лісового господарства Закарпаття (FORZA)", – повідомив власний кореспондент Західної інформаційної корпорації. Для апробації нових методів лісогосподарювання обрано дві моніторингові лісові ділянки у Щаульському лісництві Рахівського лісгоспу.

    Зараз у Рахові триває дискусія щодо доцільності та ефективності вибіркової системи лісогосподарювання, використання швейцарського досвіду лісівництва в Українських Карпатах за участі керівників закарпатських обласних управлінь лісогосподарювання, екоресурсів, Карпатської лісової науково-дослідної станції УкрНДІгірліс, Українського НДІ гірського лісівництва (Івано-Франківськ), Українського державного лісотехнічного університету (Львів), представників проекту FORZA та неурядових організацій Рахівщини.

    Источник: Научно-информационный центр лесоуправления. agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.