• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сергій Головатий: «В Україні один легітимно призначений Генеральний прокурор»
    Опубликовано: 2005-11-25 10:13:00
    «В Україні один легітимно призначений Генеральний прокурор – це Олександр Медведько, який пройшов конституційну процедуру призначення на посаду: спочатку – отримав згоду Верховної Ради на призначення, а відтак – і саме призначення президентським Указом». Про це Міністр юстиції заявив у прямому ефірі Українського радіо 24 листопада 2005 року.
    Рішення Шевченківського районного суду у справі за позовом Святослава Піскуна про визнання незаконним Указу Президента і поновлення на посаді Генпрокурора не змінює стану речей.
    Міністр назвав абсурдом з боку Святослава Піскуна вимагати виконання рішення, яке не набрало законної сили. «Учора, 23 листопада, Піскун, отримавши постанову суду, пішов домагатися її виконання. Але у постанові чорним по білому написано, що рішення суду станом на 23 листопада 2005 року не набрало законної сили. Під цим записом стоять підписи судді Мороза й секретаря. Тому походи Піскуна під стіни Генеральної прокуратури – ні що інше, як PR-акція».
    Міністр юстиції зауважив також «юридичний парадокс», який полягає в тому, що Шевченківський суд, прийнявши рішення на користь Святослава Піскуна, не вказав, хто і в який спосіб має це рішення виконувати. «Чи Олександр Медведько має звільнити свій кабінет для Піскуна?; чи Президент – видати Указ про звільнення пана Медведька?; чи Верховна Рада - скасувати свою постанову про надання згоди на призначення Олександра Медведька Генпрокурором? Якби судді були відповідальні за прийняте ними рішення, вони мали б вказати на те, а як же його виконати. Тоді рішення суду було б зрозумілим. Але судді поступили непрофесійно, а в підсумку – абсурдно. Мабуть, правий Піскун, коли говорить про «правовий колапс» в Україні. На прикладі цього рішення ми можемо бачити цей правовий колапс, який утворили судді Шевченківського суду. За логікою схваленого ними рішення, будь-який районний суд може своїм рішенням заборонити будь-що сьогодні – Президентові, завтра – Верховній Раді, післязавтра – Конституційному Судові… Тоді виявиться, що органи влади в Україні взагалі не будуть потрібними».
    minjust agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.