• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Буковина: лідер за виробництвом яблук серед українських областей
    Опубликовано: 2024-04-29 15:08:17

    Чернівецька область визначається як найбільший виробник яблук у межах України та займає четверте місце за врожайністю серед інших областей. Цей фрукт з Буковини експортується до країн Європи, а також Близького і Далекого Сходу. Про це розповів Михайло Хмелевський, начальник управління інвестиційної політики та туризму обласної державної адміністрації, у коментарі для Суспільного.

    За словами Хмелевського, виробництво фруктово-ягідної продукції стало привабливою галуззю для іноземних та внутрішніх інвесторів на Буковині. Це зумовлено кліматом регіону та його прикордонним розташуванням, що сприяє легкому зв'язку з іншими країнами.

    "Наші яблука експортуються до Франції, Індонезії, Малайзії, Норвегії. Дуже добре продаються в Арабських еміратах та країнах Близького Сходу. У нас є яблучні хаби, де яблука можуть зберігатися протягом трьох років. Такий хаб є в селі Недобоївці, на його базі приблизно 70 підприємств зберігають свої яблука", — розповідає Хмелевський.

    Виробництво з Чернівецької області становить 12% від загального обсягу виробництва в Україні.

    За словами Хмелевського, у Чернівецькій області функціонує близько 200 підприємств, які переважно спеціалізуються на вирощуванні яблук. Ці компанії мають іноземний капітал із 28 країн світу.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.