• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Балога побував на Рівненщині
    Опубликовано: 2006-02-20 15:05:00

    Рівненщина – одна з областей, які найбільше постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Саме тому МНС приділяє особливу увагу цьому регіону. У Рівному з робочою поїздкою перебував міністр України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Віктор Балога. Під час візиту керівник МНС зустрівся з особовим складом Головного управління МНС України в Рівненській області.

    На цій зустрічі міністр обговорив з рятувальниками Рівненщини пріорітети розвитку Служби Цивільного захисту, формування якої закінчується цього року, питання технічної готовності підрозділів до дій за призначенням. Зокрема, Балога зазначив, що запровадження телефонного номеру Служби допомоги населенню „112” – є стратегічним завданням МНС. Цей проект уже введений у дію в ні минулого року в Харкові. На заході ж України першим містом, де він має запрацювати, стане саме Рівне. Обласна влада, до речі, всіляко підтримуватиме його.

    Крім того, міністр сказав, що МНС поступово оновлюватиме парк фізично і мо застарілої пожежно-рятувальної техніки, при цьому вишукуватимуться можливості для закупівлі кращих її зразків, вироблених у країнах Західної Європи. Також Міністр попередив керівний склад підрозділів про недопустимість втягнення рятувальників МНС напередодні виборів до Верховної Ради України у політику. Він сказав, що працівники МНС мають бути чесними, справедливими, вимогливими до себе і повсякчас виконувати свої обов’язки чітко за Законом.

    Далі Віктор Балога разом із керівництвом області побував в обласному онкодиспансері. Один з його корпусів уже давно вважається довгобудом, також у цьому медзакладі бракує сучасного обладнання експертного класу для лікування чорнобильців, особливо – жінок. І люди вже певною мірою зневірилися, що відбудеться якесь покращення. Однак керівник МНС, ретельно вивчивши суть даної проблеми, прийняв рішення виділити з бюджету МНС для цієї лікарні 7 мільйонів гривень.

    Ця звістка швидко облетіла онкодиспансер і викликала величезну радість його персоналу та пацієнтів. Балога також відвідав іще один довгобуд 12-річної давнини -- центральне пожежне депо міста. Тут за планом мало б розміститися Головне облуправління МНС у повному складі, що на даний час тулиться у малій двоповерховій будівлі, а також службові квартири для співробітників. Віктор Балога обнадіяв своїх підлеглих: незабаром буде розвязане і це наболіле питання, і на об’єкті знов запрацюють будівельники.

    Після зустрічі з головою облдержадміністрації Василем Червонієм міністр взяв участь у засіданні колегії облдержадміністрації, на якій керівники районів, що найбільше постраждали від Чорнобильського лиха, доповіли про хід виконання Указу Президента України та розпорядження голови облдержадміністрації щодо заходів, повязаних з 20-ю річницею аварії на ЧАЕС.

    Особливо стурбував міністра стан сільських фельдшерсько-акушерських пунктів у селах, відтак МНС приділить увагу і цьому питанню. З метою забезпечення безквартирних чорнобильців житлом Балога закликав представників місцевої влади разом із міністерством активно взятися за подібні довгобуди. Зокрема, у березні відновиться будівництво одного з будинків, де, як планується, 80 сімей чорнобильців отримають житло.

    Такий підхід дозволить значно швидше і дешевше побудувати житлові будинки для ліквідаторів і потерпілих. Крім того, Балога зазначив, що МНС і місцева влада перед 20-ю річницею не повинні забути про жодного чорнобильця. Має бути цілком забезпечене виконання державних програм соціального захисту населення, постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи. Також не допускатиметься зменшення штатної чисельності „чорнобильських” відділів у радіоактивно забруднених районах. Вони будуть посилені спеціалістами та комп’ютерною технікою.

    Там зміцнюватиметься матеріально-технічна база шкільних їдалень і харчоблоків. Продовжиться будівництво підвідного газопроводу до сіл Великі Озера, Великий Черемель і Шахи Дубробицького району, переведених із 2-ї до 3-ї зон радіоактивного забруднення. Завершиться будівництво школи на 830 учнівських місць у селищі Зарічне, проводитиметься реконструкція Рокитнівської центральної райлікарні, будуть виділені кошти на соціальну реабілітацію території Великоозерянської сільради у зв’язку зі зміною меж зон радіоактивного забруднення.

    Прес-служба КМУ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.