• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Литвин провів засідання Громадської ради ветеранів
    Опубликовано: 2006-02-20 16:03:00

    Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у понеділок провів засідання Громадської ради ветеранів при Голові Верховної Ради України.

    Учасники засідання, зокрема, розглянули питання про стан виконання Закону України «Про внесення змін до статті 43 Закону України «Про пенсійне забезпечення військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та деяких інших осіб» щодо усунення впродовж 2006 р. диспропорції у пенсійному забезпеченні цієї категорії громадян.

    З інформацією виступили заступник Міністра фінансів України Володимир Матвійчук і заступник Міністра праці та соціальної політики Наталія Іванова. Пропозиції Комітетів Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони та у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів щодо розв´язання проблеми виклали Голови Комітетів Георгій Крючков та Петро Цибенко.

    Підводячи підсумки обговорення, Голова Верховної Ради України зауважив, що в Україні «відсутня система у пенсійному забезпеченні загалом», і запропонував доопрацювати проект рішення Громадської ради з урахуванням пропозицій учасників засідання та ветеранських організацій.

    У проекті рішення з цього питання, зокрема, пропонується рекомендувати Кабінету Міністрів України: забезпечити подальше виконання вимог законів щодо усунення диспропорції у пенсійному забезпеченні пенсіонерів-військовослужбовців, осіб начальницького та рядового складу органів внутрішніх справ; остаточно врегулювати питання щодо доцільності передачі функцій з призначення та виплати пенсій військовослужбовцям Пенсійному фонду; внести необхідні зміни до нормативно-правових актів щодо порядку визначення грошового забезпечення для обчислення пенсій, мінімального розміру пенсій, а також підвищення пенсій тим категоріям військовослужбовців, які такого права у зв´язку з набуттям чинності зазначеним законом не набули.

    Учасники засідання також заслухали інформацію заступника Міністра оборони України Володимира Паська про забезпечення лікування ветеранів війни і військової служби у зв´язку з передачею військових госпіталів, які вивільняються в ході військової реформи, з балансу Міністерства оборони України на баланс регіональних органів влади.

    Підводячи підсумки обговорення, В.Литвин запропонував ам Громадської ради доопрацювати відповідне рішення, запропонувавши уряду додатково вивчити це питання.

    У проекті рішення, зокрема, міститься рекомендація Міністерству оборони разом з Міністерством охорони здоров´я та місцевими органами виконавчої влади, в розпорядження яких передаються військові госпіталі, забезпечити цільове їх використання; запропонувати Міністерству оборони разом з представниками місцевої влади та медичних установ, на баланс яких передаються військові госпіталі, провести їх інвентаризацію в повному обсязі, не допускати вилучення будь-якого медичного обладнання, що знаходиться у користуванні цих госпіталів.

    Прес-служба ВРУ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.