• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Голова ПАРЄ: Україна має продемонструвати, що революція не була випадковістю
    Опубликовано: 2005-10-04 11:13:00
    Україна звітуватиме про виконання зобов’язань, взятих на себе при вступі до Ради Європи, під час сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи, яка напередодні розпочала роботу у Страсбурзі.
    Співдоповідачі Парламентської Асамблеї Ради Європи по Україні Ганне Северинсен та Ренате Вольвенд запропонували ПАРЄ закликати українську владу до продовження демократичних реформ. У проекті резолюції щодо виконання Україною своїх зобов’язань перед Радою Європи, який буде винесено на голосування 5 жовтня, вітаються перші досягнення Президента України та нової української влади, однак наголошується на необхідності проведення серйозних реформ, а також внесення змін до низки законів.
    У проекті резолюції також зазначається, що справжнім випробуванням для української влади мають стати парламентські вибори 2006 року, відтак ПАРЄ планує продовжити моніторинг України до виборів-2006, а також направити на вибори місію своїх спостерігачів.
     
    Голова ПАРЄ Рене ван дер Лінден на прес-конференції сказав, що напередодні нових виборів Україна має продемонструвати, що «Помаранчева революція не була випадковістю.» «Нові вибори стануть випробуванням для України, коли вона повинна буде показати, чи здатна провести вільні і справедливі вибори», - наголосив він.
     
    У сесії візьмуть участь голова Верховної Ради Володимир Литвин і генеральний прокурор Святослав Піскун, який має звітувати ПАРЄ про результати розслідування справи журналіста Гонгадзе.
    Як повідомляють, російська делегація запропонувала в рамках обговорення розглянути проект резолюції під назвою «Про посягання на права російської мови в Криму».
    Цього року виповнюється 10 років, відколи Україна приєдналася до Ради Європи.
     
    proUA
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.