• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Заява Волинського обласного відділення Партії регіонів
    Опубликовано: 2005-11-10 12:20:00
    Волинське обласне відділення Партії регіонів обурене політичними переслідуваннями людей у Волинській області, які працювали на виборах 2004 р. на боці кандидата на пост Президента України Віктора Януковича. З боку влади продовжуються залякування, лунають погрози використання репресивних методів. Дії, які проводить держава щодо власного народу є далекими від заяв переможців у виборчих перегонах. Ті, хто сумлінно виконували свої обов’язки громадянина, стали суб’єктами гонінь з боку влади, яка заради відволікання від економічних, соціальних та інших проблем продовжує цькувати наших громадян одне проти одного.

    Зокрема, чого вартий матеріал прес-служби Волинської обласної державної адміністрації, опублікований у статті «Урок для фальсифікації виборів» («Волинь» від 25.10. 05). На думку речниці ОДА, «злочинці-фальсифікатори» не дали проголосувати на виборах Президента України близько десяти громадянам, а причетним до цих процесів були оголошені вироки в сумі більше 50 років ув’язнення і значні грошові штрафи. Важливим у цьому є те, що мова йде тільки про звинувачених від кандидата на пост Президента В.Януковича, а порушень з боку представників іншого претендента нібито не було і не могло бути. Такий стан справ викликає сумнів у об’єктивності влади. Крім того, прес-служба обласної державної адміністрації виявляється винесла вирок пані І.Редкоус ще до судового засідання. При тому, що таке оприлюднення «вироку» є спробою звичайного тиску на суд та елементарним порушенням конституційних прав громадянина. Окрім того, необхідно зазначити, що відповідно до ст. 296 Цивільного кодексу України, розголошення імені людини без її на те згоди, можливе тільки коли вирок набере законної сили, і не раніше. «Подавати до прокуратури позови ще зовсім не пізно», - вказується у зазначеній публікації і висловлюється думка чи то побажання, що ряди порушників закону поповняться.

    Прокуратура Волинської області продовжує шукати винних у перешкоджанні вільному волевиявленню мешканців області. При цьому ні прокуратура, ні суд не цікавляться мотивами голосування людей за відкріпними талонам та тих, хто не прийшов на виборчі дільниці взагалі. Волинські судді, порушуючи постулат презумпції невинуватості «штампували» з початку 2005 року і продовжують «штампувати» вироки працівникам освіти, охорони здоров'я та іншим, визнаючи їх винними в порушенні виборчого законодавства.

    Прокуратура та судді ігнорують аргументи адвокатів, а часто взагалі не роз’яснюють обвинуваченим та підсудним про право мати захисника. Очевидно судам необхідно, як і Прокуратурі Волинської області, виконати план по кількості засуджених, в тому числі і за фальсифікацію виборчого законодавства. Фактично, громадяни позбавлені права в повній мірі реалізувати своє конституційне право на захист. Крім того, значна частина оприлюднених фактів викликає сумнів у адвокатів Волинського обласного відділення Партії регіонів щодо правильності винесених вироків. Матеріали адвокатських досліджень будуть оприлюднені по завершенні роботи.

    У представників Волинського обласного відділення Партії регіонів виникає запитання - за яким принципом працюють Волинська обласна прокуратура та суди області: сумнозвісного сталінського 1937 року чи незалежної держави України 2005 року? Адже за винесеними вироками стоять долі людей, сім'ї, діти, кар'єра, гідність кожної людини зокрема. Голова Центральної виборчої комісії Я.Давидович також підтвердив, що «амо засуджувати виконавців, знаючи імена замовників і організаторів, але не маючи бажання чи можливості їх покарання».

    Ми не бажаємо ховатися за підписаний Меморандум між Президентом України Віктором Ющенком, Прем’єр - міністром України Юрієм Єхануровим та Головою Партії регіонів Віктором Януковичем про порозуміння між владою та опозицією, метою якого є об’єднання людей навколо ідеї стабільності та зміцнення України, і обіцянкою, даною Генеральним прокурором України Олександром Медведьком фракції «Регіонів України» не займатися політичними репресіями. Адже прерогативою будь-якого представника державної влади є задеклароване «вміння ставити інтереси народу за власні амбіції».

    Волинське обласне відділення Партії регіонів вимагає від прокуратури області реабілітувати тих, хто безпідставно звинувачується у порушенні чинного законодавства, визнавши під тиском себе винними у фальсифікації виборів в 2004 році. Впевнені, що благополуччя, добробут кожного волинянина залежить від стабільності та миру в суспільстві, які мають забезпечуватись належним виконанням всіма гілками влади своїх повноважень, визначених Конституцією та законами України.

    Ми закликаємо суддів Волинської області бути неупередженими при встановленні істини та винесенні вироків, мати свою громадянську позицію і при цьому заявляємо: «Ні – державному свавіллю!», «Ні використанню суду у якості знаряддя виконавчої гілки влади!»

    Виконком Волинського обласного відділення
    Партії регіонів

    Прес-служба Партії регіонів
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.