• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Литвин не прийде на Майдан, тому що не радикал
    Опубликовано: 2005-11-14 16:40:00
    Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, як і раніше, не планує йти на Майдан в річницю Помаранчевої революції.

    Про це голова ВР сказав журналістам.

    Зокрема, відповідаючи на запитання регіональних журналістів на конференції "Нова роль парламенту України, громадськість і ЗМІ", щодо того, де голова парламенту буде в день святкування Помаранчевої революції, Литвин відповів: "я буду на роботі, оскільки це робочий день". При цьому він додав, що на Майдан можна було б йти, якщо було б про що звітувати, зокрема, про те, що за рік "ми на практиці здійснили прорив до громадянського суспільства".

    Він зауважив, що справжня революція відбулася в настроях людей. Він підкреслив, що поділяє точку зору академіка Брюховецького (йдеться про президента Національного університету "Києво-Могилянська академія" В'ячеслава Брюховецького), про те, що не політики вивели людей на Майдан, а навпаки люди змусили політиків вийти. При цьому Литвин зазначив, що на превеликий жаль, коли суспільство живе великими очікуваннями, не завжди вони можуть справдитися за такий короткий час. І про це, на переконання спікера, необхідно говорити з людьми, щоб вони це зрозуміли. Єдиним досягненням після Помаранчевої революції Литвин бачить те, що в Україні дійсно вдалося досягнути свободи слова. Про це, за його словами, свідчать і відверті обговорення корупційного скандалу тощо.

    Разом з тим, Литвин перекй, що необхідно займатися не суцільною критикою всього, що відбувається в суспільстві, а об'єктивно говорити про процеси в державі і про те, що можна зробити для поліпшення ситуації. "Нам потрібно зробити головне – наші розмови перевести в площину практичних дій", - сказав голова ВР.

    Крім того, в ході конференції Литвин наголосив на важливості спільних дій різних гілок влади. Він сказав, що не бачить альтернативи консолідованим діям та злагодженій роботі всіх гілок влади.
     
    Вголос
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.