• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські проблеми: рік після революції
    Опубликовано: 2005-12-02 16:31:00
    Учора відбувся "круглий стіл" "Рік після Помаранчевої революції: суспільно-економічний зріз", організований Реґіональним філіалом Національного інституту стратегічних досліджень у Львові.
    Під час розмови своїми думками щодо інтеграції України в ЄС і НАТО, розчаруваннями українців та здобутками після революції ділилися радник голови Львівської ОДА, головний редактор незалежного культурологічного часопису "Ї" Тарас Возняк та директор Інституту релігії та суспільства Українського католицького університету, віце-ректор УКУ Мирослав Маринович.
    За словами Тараса Возняка, інтеграція України в ЄС і НАТО є для майбутнього Росії позитивним фактором. Він вважає, що Україні слід переходити до політики малих кроків у процесі інтеграції в ЄС. Україна не є перепоною для ЄС, а, навпаки, помостом для постачання енергоресурсів.
    "Україна не має шансу зберегти свій сьогоднішній "буферний" статус. Для нашої країни немає іншого виходу, окрім інтеграції у ЄС. Так само як і ЄС повинен поступово приєднати Україну до себе. Не відкидаємо і стратегічного партнерства РФ з ЄС та зближення РФ з НАТО, як би це не парадоксально звучало. Разом з тим, воно йтиме на користь Україні ", -- наголосив Тарас Возняк.
    Щодо інтеграції з НАТО, на думку пана Возняка, потрібно переходити до підготовки повноправного ства України в цій організації.
    На думку Мирослава Мариновича, за рік, що минув, люди розчарувалися і зневірився у новій владі тому, що не розуміють духу революції.
    "Зараз українці мають ствердити систему духовних цінностей. І головне: в Україні повинно ствердитися верховенство права, позаяк ми знову наступили на ті ж граблі, що й на початку 90-х років. До відповідальності не притягнули нікого з тих, хто вчиняв злочини. Злочинці набули статусу політичних опонентів і публічно дискутують з представниками нової влади, а не сидять за ґратами. Осередки "кучмізму" продовжують функціонувати, зокрема у нас, у Львові, у Львівському державному архіві".
    За його словами, однією з фатальних помилок Віктора Ющенка після перемоги на президентських виборах стала відсутність діалогу з людьми. На думку Мирослава Мариновича, зараз влада повністю втратила зв'язок з народом, люди не розуміють, чому вона робить ті чи інші кроки.
    "Українці повертаються до стану, характерного для епохи "кучмізму": моя хата скраю, нехай усе вирішує хтось інший. Нам потрібно змінювати систему. Я не вірю, що чесна і порядна людина, яка йде працювати в органи влади, не чинитиме зла. Я, мабуть, сам не зміг би не піддатися. Тому варто змінювати систему загалом", -- сказав пан Маринович.
    Поступ
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.