• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Віктор Янукович - лідер народної довіри
    Опубликовано: 2006-01-16 14:19:00

    Сім партій і блоків мають шанс потрапити в парламент за умови, якщо б вибори відбулися найближчої неділі. Такий результат вивчення громадської думки поважними соціологічними фірмами. Причому Партія регіонів наразі має найвищий рейтинг. Її лідер Віктор Янукович сьогодні дав прес-конференцію, що з ним трапляється вкрай рідко.

    Партію регіонів підтримують понад 30% опитаних і ця цифра перевищує сумарний рейтинг Блоку Юлії Тимошенко і "Нашої України". А лідером народної довіри є голова Партії регіонів Віктор Янукович, - повідомила на прес-конференції науковий керівник Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна:

    "Якби ще рік тому хтось про це сказав, то мабуть ніхто б не повірив. Але факт залишається фактом, що зараз лідером довіри є Віктор Янукович, і більше того, він є лідером повної довіри. Бо в нас ставилися питання: "Повністю довіряю", "Переважно довіряю". Так от повністю довіряють Віктору Януковичу 18%. Це дуже істотний результат, як в порівнянні з іншими".

    Фонд "Демократичні ініціативи" проводив опитування у ні минулого року. Методом інтерв'ю опитали понад 2000 респондентів.

    А лідер повної довіри Віктор Янукович повідомив на прес-конференції що його Партія регіонів поставила за мету створити в парламенті коаліцію в сформувати уряд.

    Щодо попереднього уряду, то Політрада Партії регіонів ухвалила рішення, де сказано, що Кабінет міністрів не виконав свою функцію і проводив безхребетну угодницьку політику в переговорах з Росією. Влада показала слабкість, некомпетентність і безвідповідальність, - наголосив Віктор Янукович додав, що парламент ухвалив справедливе рішення в рамках чинної Конституції.

    А ось як Віктор Янукович відповів на запитання, що б він робив на місці уряду:

    "Я б не допустив антиросійську риторику в зовнішній політиці України з таким стратегічним партнером, як Росія. Це не йшло на користь національним інтересам України. Наслідок такої політики - це жорстка позиція Росії, яку ми не підтримуємо. Підхід у вирішенні цього питання був непрофесійний, безвідповідальний, що стало наслідком підписання такої угоди".

    Щодо можливого відкликання свого підпису під меморандумом про співпрацю між владою і опозицією Віктор Янукович відповів, що це вже не має значення. Що президент має домагатися стабільності і єдності, але, на його думку, глибини цього питання Віктор Ющенко так і не зрозумів. Щодо законності чи незаконності відставки уряду Юрія Єханурова, Віктор Янукович вважає, що ігнорувати рішення парламенту неможливо, а Кабінет Міністрів повинен працювати згідно з чинним законодавством.

    За коментарем ми звернулися до депутата-соціаліста Івана Бокого:

    "Критикувати уряд є за що, і це завжди було є і буде. Але в даній ситуації ця відставка більш ніж дивна і більш ніж нерозумна. Тому що питання переговорів про газ не завершені. Є домовленості господарюючих суб'єктів і комерційної фірми "РосУкрененрго". Але ж немає міжурядових домовленостей. Цей же уряд не завершив роботи на цьому напрямку!"

    Радіо "Свобода"

    «Обсудить на е Силы Народа»

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.