• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Томенко вважає, що ідея Партії Регіонів федералізації України призведе до розвалу країни
    Опубликовано: 2006-01-18 14:04:00

    Ідея федеративного устрою держави, яку підтримує більше 20 % громадян України, може стати загрозою для національної цілісності України. Про це заявив на прес-конференції у вівторок Микола Томенко, презентуючи акцію “Соборності – так! Ні – федералізму!”.

    “Уявіть собі, що ознаки державності перенесено в кожну область і будемо мати 25 парламентів, з яких 3-4 можуть прийняти рішення, що автономії нам мало, ми ще будемо окремими державами, поки як конфедерація. Це ж розвал країни!” – каже Томенко.

    Він висловив припущення, що ця ідея є спільним проектом “Регіонів” із Романом Безсмертним, автором териториально-адміністративної реформи, що передбачає новий розподіл країни на 7-10 земель.

    “Я думаю, в Партії Регіонів знаходяться серйозні люди, вони ж не будуть робити 25 парламентів на постійній основі,” – каже Томенко.

    “Ми вважаємо, що на сьогодні це є хибна концепція, яка за сьогодняшніх умов призведе до конфронтації і конфліктів між регіонами.”

    Акція БЮТ “Соборності – так! Ні – федералізму!”, яка стартує 21-22 січня у регіонах України, проводитиме політичний лікбез серед населення і має на меті роз’яснити поняття “федеративна держава” та застерегти від негативних наслідків, які, на думку блоку, принесе впровадження цієї ідеї в життя.

    Він також зауважив, що БЮТ сповідує “рівно протилежну концепцію”, яка передбачає посилення управлінської системи місцевого самоврядування і розширення повноважень сільських, селищних і місцевих рад.

    “Для нас важливим є розвиток місцевого самоврядування, а не федеративного устрою,” – сказав Томенко.

    Оскільки ідею федералізму озвучують ті самі політики, які брали участь у сепаратистському з’їзді у Северодонецьку, найближчим часом БЮТ підготує звернення до Рината Ахметова як до “реального керівника Партії Регіонів” із закликом показати себе “прихільником єдності і очистити партію від сепаратистів.”

    “Це допоможе зменшити побоювання, що “донецька структура” розколюватиме країну,” – відмітив Томенко.

    БЮТ планує укласти договор із НСНУ та Соціалістичною партією, який би зобов’язав ці політичні сили не укладати жодних угод про блокування в парламенті із Партією Регіонів чи Комуністичною партією.

    Таким чином БЮТ прагне унеможливити появу Віктора Януковича, Рината Ахметова чи Петра Симоненка в парламентській більшості новообраної Верховної Ради.

    Найближчим часом БЮТ також обіцяє назвати низку кримінальних справ, які були закриті саме на підставі “Меморандуму про взаємопорозуміння”.

    “Нам (БЮТ) треба буде доводити ці справи до кінця, оскільки йдеться про принципові і фундаментальні справи загальнонаціонального політичного характеру.”

    Томенко зауважив, що після повернення в Парламент БЮТ вимагатиме притягнення до відповідальності колишнього президента Леоніда Кучми, Віктора Пінчука та інших посадових осіб “за участь у незаконній приватизації стратегічних підприємств України”.

    “Ми стурбовані тим, що справа Кучми перенеслася у площину перевірки діяльності його благодійного фонду. Складається враження, що Кучма десять років займався меценатством, а не розкрадав країну,” – сказав Томенко.

    “Нащастя Леонід Данилович нікуди не балотується найближчим часом і можна почати з нього, потім перейти до Януковича, потім до Пінчука та інших посадових осіб, які використовували службове становище і займалися розкраданням державного майна,” – сказав Томенко.

    Інтернет-Репортер

    «Обсудить на е Силы Народа»


    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.