• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Скільки коштує місце до Київради?
    Опубликовано: 2006-01-18 16:36:00

    На значок кандидатові, за словами політологів, потрібно буде витратити до 100 тисяч доларів.

    Експерти додають, що самі вибори столичних депутатів набирають ваги і Київрада може перетворитися на такий собі запасний аеродром для парламентарів-невдах. Для того, щоб потрапити до Київської міської ради, однієї симпатії киян не достатньо. Так стверджують політологи. На їхню думку, кандидат у київські депутати має витратити чимало грошей. Депутатське крісло в столичній раді сьогодні є настільки ж привабливим, як і в парламенті. За словами фахівців, коштує воно іноді навіть доче за місце у Верховній Раді.

    Артем Біденко, політолог: «Для того, щоб отримати значок депутата Київради, особливо сьогодні в світі недоторканності депутата, ці цифри сьогодні сягли 50 і навіть 100 тисяч доларів». Для впливових політичних сил це незначні видатки, у порівнянні з тим, що в майбутньому можна отримати. Політологи схильні вважати, що певні політичні лідери роблять ставку на Київраду, щоб отримати голоси киян на парламентських виборах. А ті, хто не потрапляє до парламенту, мають шанс втілити свої політичні амбіції на Хрещатику, 36. Серед найбільш зацікавлених і тих, що визначилися зі своїми намірами, політологи називають «МИ» Володимира Литвина, яку очолить Пилипишин, Блок Юлії Тимошенко, під керівництвом Миколи Томенка та «Нашу Україну» з Миколою Мартиненком.

    Щодо партій місцевого масштабу, то політологи називають «Європейську столицю» Парцхаладзе та Громадський актив Києва на чолі з Пабатом. Серед інших учасників, на думку політологів, будуть менш привабливі партії.

    Артем Біденко, політолог: «Черновецький іде не тільки в мери, а й має намір провести депутатів. Але він слабкий як політик. Так само порятунку Києва, він не є таким актуальним, в рамках тих грошей, які викинуті на «Європейську столицю» і на ГАК».

    В результаті кожна партія сподівається отримати свої дивіденди в майбутньому. Переважно, це стосується економічних, корпоративних, земельних та в останню чергу політичних планів. Адже київська політика приваблює не як влада.

    Володимир Золотарьов, політолог: «Им еще нечего делить там, понимаете, относительно тех функций, которые сложились в парламенте, в местных советах, пока еще этого не сложилось».

    Артем Біденко, політолог: «Їм треба мати ресурс в Київській раді для того, щоб чітко контролювати ситуацію, проводити реформу і отримувати доступ до київського бюджету».

    На думку фахівців, основне завдання депутатського корпусу Київради нового скликання буде створення нової структури. А головним завданням буде підтримка іміджу партії-близнюка у парламенті. І голова Центрвиборчкому Ярослав Давидович заявив, що на виборчу агітацію до місцевих рад бракує грошей. Із бюджету, за його словами, виділили на 33 мільйони гривень менше, ніж потрібно.

    НТН

    «Обсудить на е Силы Народа»

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.