• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сумна статистика злочинів, пов'язаних з тиками
    Опубликовано: 2006-04-19 16:37:00

    За останні п’ять років на території держави спостерігається тенденція збільшення споживачів. Станом на 1 квітня 2006 року на обліку за немедичне вживання тичних засобів перебуває близько 160 тисяч осіб, що становить 34 споживача на кожні 10 тис. населення. Про це повідомив на прес-конференції сьогодні начальник Департаменту боротьби з незаконним обігом тиків МВС України Микола Андрєєв.

    За його словами, найбільш ураженими манією є Дніпропетровська (19,7 тис. осіб), Донецька (18,5 тис. осіб), Луганська (16,8 тис. осіб), Запорізька (7,8 тис. осіб) області, Автономна Республіка Крим (8,9 тис. осіб) та м. Київ (9,8 тис. осіб).

    “За соціальним станом серед манів майже 75% - безробітні, 3% - учні шкіл та студенти, - зазначив Микола Андрєєв. - На сьогодні кожен четвертий ман – житель сільської місцевості. Це майже вдвічі більше, ніж минулого року. Серед осіб, які перебувають на обліку кожна п’ята – жінка. Майже ина із затриманих за злочини, пов’язані з тиками - молодь у віці від 18 до 29 років”, – сказав посадовець.

    Крім руйнівного впливу на здоров’я людей тики впливають на загальну криміногенну ситуацію в державі. Лише цього року манами та особами, які перебували у стані тичного сп’яніння, скоєно майже 4 тисячі злочинів корисливо-насильницької спрямованості, серед яких - 13 вбивств та замахів на вбивство, 3 факти завдання тяжких тілесних ушкодження, 49 розбійних нападів, 127 грабежів, 593 крадіжки.

    Микола Андрєєв розповів, що органами внутрішніх справ з початку року задокументовано майже 18 тисяч злочинів, пов’язаних з тиками. Зафіксовано 73 факти використання коштів, отриманих від бізнесу, для продовження злочинної діяльності. Припинено діяльність 14 організованих злочинних угрупувань ділків та 315 - осередків виготовлення тиків. Ліквідовано 94 міжрегіональні та 43 міжнародні контрабандні канали, 79 підпільних лабоаторій. Притягнуто до кримінальної відповідальності за збут тиків 1 900 осіб.

    “Особливе занепокоєння викликає проникнення тиків до молодіжного середовища, - продовжив Микола Андрєєв. - З метою мінімізації цих негативних явищ у ході операцій «Генофонд» проводиться відпрацювання навчальних та розважальних закладів, а також місць проведення дозвілля громадян. Тільки впродовж лютого та березня цього року у зазначених закладах було вилучено 50 кілограмів тичних засобів. За цими фактами порушено більше тисячі кримінальних справ. Власникам розважальних закладів було винесено 116 попереджень про неналежний контроль з їх боку за дотриманням законодавства з протидії незаконному вживанню й розповсюдженню тичних засобів та психотропних речовин, – зауважив начальник Департаменту.

    “Але все це - лише статистика, яка дозволяє нам бачити більш-менш реальний стан цієї проблеми, - зазначив начальник ДБНОН. – Однак поки кожен з нас буде поважати себе – проблеми розповсюдження сировини не уникнути”, – підкреслив Микола Андрєєв.

    Інф. Урядовий портал

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.