• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Представники Департаменту праці США щодо боротьби з експлуатацією дитячої праці відвідали Донеччину
    Опубликовано: 2006-04-03 12:07:00

    Протягом останнього десятиріччя в Україні зафіксовано стрімке зростання кількості дітей, які через недостатній рівень матеріальної забезпеченості працюють на нелегальному ринку. Про заходи, щодо захисту прав дитини, розповів заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Братанов під час підведення підсумків реалізації в Донецькій області проекту “Викоренення праці дітей вулиць”.

    Заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Братанов провів зустріч з делегацією Департаменту праці США, яку очолює Лінда ЛІ – незалежний експерт оціночної місії Міжнародної організації праці.

    “Основна мета проекту – боротьба з експлуатацією дитячої праці і всебічна допомога дітям, які потребують захисту. У найближчий час за результатами візиту буде зроблено аналіз реалізації проекту “Викоренення праці дітей вулиць” і окреслено пріоритетні завдання подальшої співпраці по цьому питанню”, – зазначила Лінда ЛІ під час зустрічі.

    Під час засідання були обговорені результати реалізації проекту “Викоренення праці дітей вулиць: пілотний проект” у Донецькій області та визначені основні напрямки роботи до кінця 2006 року:

    · розробити та впровадити систему моніторингу найгірших форм дитячої праці, яка стане основою системи моніторингу дитячої праці у всіх регіонах України

    · надати матеріальну допомогу дітям на суму 53 тис. грн.

    · провести курси професійного навчання для 150 дітей;

    · забезпечити надання психологічної, юридичної, соціальної допомоги підліткам.

    “Нажаль, ми досі виявляємо випадки, коли діти вимушені самі заробляти собі на хліб. Законодавство, яке повинно захищати права дітей, не завжди спрацьовує, особливо тоді, коли ініціатива працевлаштування йде від дітей або їх батьків. І є люди, які цим користуються. Тому наше завдання – створити механізм жорсткого контролю за законністю на ринку праці та вжити всіх можливих заходів для захисту прав дитини”, – підвів підсумки зустрічі Олександр Братанов.

    Довідка:

    Пілотний проект Міжнародної організації праці “Викоренення праці дітей вулиць” реалізується в Донецькій області з 2002 року.

    Станом на 31 березня 2006 року в рамках реалізації проекту Міжнародної організації праці “Викоренення праці дітей вулиць” проведено наступну роботу:

    · більше 250 дітей отримали медичну допомогу

    · 120 дітей були оздоровлені у літніх таборах Криму

    · 60 дітям була надана матеріальна допомога на загальну суму 40 тис. грн.

    · 60 родин, в яких працюють діти отримали кваліфіковану юридичну допомогу. В результаті консультацій відновлені втрачені документи (паспорти та довідки), надано допомогу в оформлені субсидій, пільг та пенсій

    · 115 підлітків пройшли навчання на спеціальних курсах професійної орієнтації

    · проведено роботу з батьками дітей, які працюють, спрямовану на усвідомлення негативних наслідків дитячої праці та мотивацію отримання дітьми освіти.

    Також в рамках проекту створено 6 спеціалізованих молодіжних центрів на базі освітніх закладів в містах Донецьк, Горлівка, Харцизьк, Торез, Шахтарськ та Сніжне.

    Інф. Урядовий портал

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.