• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ми приречені на вступ до НАТО – Сергій Бичков
    Опубликовано: 2006-02-20 14:24:00

    Зі вступом України в НАТО наша держава отримає безліч переваг. На цьому наголосив заступник Голови Комітету Верховної Ради України, Парламентської асамблеї НАТО Сергій Бичков. Напередодні проведення спільного засідання Комітету Верховної Ради України з питань Європейської інтеграції, Тимчасової спеціальної комісії з моніторингу виконання Рекомендацій парламентських слухань «Про взаємовідносини та співробітництво України з НАТО» та Плану дій Україна-НАТО та Урядового Комітету з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, яке відбудеться 22 лютого, він відповів на питання журналістів.

    «Передусім, відбудеться скорочення загальних витрат на оборону. Перехід військово-промислового комплексу на стандарти НАТО у сфері озброєнь суттєво розширить можливості і ринки збуту української військової техніки та озброєнь», - зазначив він.

    «Вступ України в НАТО має призвести до збільшення та диверсифікації закупівель озброєнь і військової техніки, що, у свою чергу, має сприяти розвитку українського оборонно-промислового комплексу. Далі - Україна братиме безпосередню участь у процесах прийняття рішень при обговорені питань розвитку європейської і євроатлантичної безпеки, отримає безпрецедентні гарантії воєнної безпеки відповідно до Вашингтонського договору - надійні гарантії державного суверенітету, політичної незалежності, територіальної цілісності та непорушності державних кордонів», - сказав Бичков.

    На думку Сергія Бичкова «саме реальні реформи в суспільстві є ключовим фактором покращення перспектив співробітництва України та НАТО. Визнанням вагомих результатів на цьому шляху, як то демократизація влади та суспільства, свобода слова, повага прав людини, стале ініціювання Інтенсифікованого діалогу».

    «Напередодні парламентських виборів не виключено, що окремі політичні сили намагатимуться грати на настроях та необізнаності громадян про НАТО для здобуття політичних дивідендів шляхом ініціювання проведення референдуму у той час, як згідно останніх соціологічних даних, 90% опитаних зазначили, що не володіють інформацією про НАТО», - додав він.

    В зв’язку з цим Сергій Бичков підкреслив необхідність виконати завдання по інформуванню населення про цю організацію, щоб потім на референдумі отримати об’єктивну оцінку населення.

    Інф. Razom

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.