• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Торговельно-економічне та науково-технічне співробітництво із Саудівською Аравією
    Опубликовано: 2006-02-20 14:12:00

    20-24 лютого у Києві відбудеться Друге засідання Міжурядової українсько-саудівської комісії з торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва.

    Українську сторону очолює Голова української частини Комісії, Міністр економіки України Арсеній Петрович Яценюк, саудівську - Голова саудівської частини Комісії, Міністр торгівлі та промисловості Королівства Саудівська Аравія Хашем бін Абдулла Ямані.

    У рамках роботи Комісії відбудеться пленарне засідання, засідання робочих груп з економіки, фінансів, інвестицій, науково-технічного співробітництва, космосу, водного господарства, сільського господарства, охорони здоров’я, освіти, культури, туризму, стандартизації, промисловості, нафти, газу, мінеральних ресурсів, будівництва, авіації та транспорту. З метою залучення інвестицій в економіку України та налагодження прямих контактів між діловими колами обох країн буде проведено другий бізнес-форум "Бізнес без кордонів: Україна - Саудівська Аравія" за участю Голів національних частин Комісії.

    Під час засідань буде обговорено можливості та перспективи поглиблення двостороннього співробітництва в різних сферах, що становлять взаємний інтерес, а саме: в промисловості, транспортній та космічній галузях, хімічній і нафтогазовій, інвестиційній та інших. Крім цього, планується розглянути питання, спрямовані на збільшення взаємного торговельного обороту, сприяння та взаємного захисту інвестицій, навчання студентів, а також розвитку економічного співробітництва між обома країнами.

    У рамках роботи Комісії для саудівської делегації заплановано провести ряд зустрічей на вищому рівні: з Прем’єр-міністром України Ю. Єхануровим, Міністром економіки України А. Яценюком, Міністром закордонних справ України Б. Тарасюком, Міністром промислової політики України В. Шандрою, Головним Муфтієм мусульман України Шейхом Ахмедом Тамімом, а також відвідати АНТК ім. Антонова.

    За підсумками спільного засідання буде підписано Протокол та визначено терміни наступного засідання.

    Інф. Міністерство економіки України

     

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.