• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Про відшкодування населенню збитків, заподіяних забрудненням довкілля
    Опубликовано: 2006-02-20 10:21:00

    Останнім часом в Україні почастішали запити громадян щодо стану довкілля та пов’язаних з цим екологічних виплат. За доручення Секретаріату Президента України №9-11/40 від 25.01.06 Мінприроди України інформує.

    За попередніми даними спостережень гідрометслужби в 2005 році за забрудненням навколишнього природного середовища відмічаються випадки перевищення максимальних та середніх концентрацій забруднюючих речовин (пилу, діоксиду азоту, фтористого водню, фенолу, формальдегіду) в атмосферному повітрі в деяких містах України – Києві, Донецьку, Хмельницькому, Луцьку, Херсоні, Красноперекопську, Запоріжжі, Слов'янську, Дніпродзержинську, Дніпропетровську, Рубіжному, Краматорську, Северодонецьку і ряді інших міст.

    Основною причиною таких перевищень є порушення вимог щодо ведення технологічних процесів на промислових підприємствах та значна концентрація автомобільного транспорту і не може розглядатися як підстава для оголошення окремої місцевості зоною надзвичайної екологічної ситуації (негативні зміни, що сталися в природному середовищі і які неможливо усунути без застосування надзвичайних заходів з боку держави).

    В даний час жодна окрема місцевість України не оголошена зоною надзвичайної екологічної ситуації відповідно до вимог Закону України “Про зону надзвичайної екологічної ситуації“.

    Стосовно грошових компенсацій громадянам, які ають в екологічно небезпечних регіонах (так званих екологічних) також інформуємо, що Міжгалузевою комплексною програмою “Здоров'я нації“ на 2002-2011 роки заплановано розроблення Міністерством охорони здоров'я України разом із заінтересованими центральними органами виконавчої влади законопроекту з питань щодо відшкодування населенню збитків, заподіяних забрудненням довкілля.

    Цей закон має врегулювати питання виплати компенсацій населенню, що мешкає на екологічно забруднених територіях.

    Інф. Урядовий портал

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.