• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна обговорює питання вступу до СОТ
    Опубликовано: 2006-01-24 11:24:00

    23 січня Міністр економіки Арсеній Яценюк зустрівся з представником фундації Global Leadership Foundation Майком Муром, який прибув в Україну на запрошення Мінекономіки.

    Під час переговорів співбесідники обговорили питання глобалізаційних процесів у світі та вступу України до Світової організації торгівлі.

    У рамках візиту відбулася прес-конференція за участю заступника Міністра Валерія Пятницького та представника фундації Global Leadership Foundation Майка Мура.

    На прес-конференції було обговорено питання діяльності СОТ, розвитку цієї організації та проблем, які на сьогодні існують, а також питання, які стосуються вступу України до СОТ.

    Як підкреслив Майк Мур, приєднання України до СОТ – це, насамперед, укладання угод з 148 країнами, з більшістю яких Україна уже провела переговори. Хоча потребують вирішення питання сільського господарства, інтелектуальної власності та ін. “Якщо питання, які зараз діють щодо інтелектуальності власності, будуть застосовуватись і в Україні, то, звісно, допоможуть у правильному напряму налагодити роботу у цій сфері”, - сказав Майк Мур.

    Він також акцентував, що для успішного проведення роботи щодо вступу України до СОТ, необхідно, аби парламент прийняв закони, суди налагодили діяльність, що свого часу було здійснено у Новій Зеландії.

    “З часом Україна зможе вийти на рівень, коли все буде регулюватись за рахунок роботи ринку. Я не сумніваюся, що Україна стане успішним експортером сільськогосподарської продукції та зможе конкурувати з розвинутими країнами, але, безумовно, для цього потрібно подолати перехідний період”, - підкреслив Майк Мур.

    Своєю чергою Валерій Пятницький розповів присутнім про результати переговорів з Америкою щодо вступу до СОТ. “В України і Америки є спільне бажання закінчити переговори до наступного засідання робочої групи, яке заплановано на І квартал 2006 року”, - констатував заступник Міністра. Наразі узгоджено пакет з 20 питань, серед яких з 18 є взаємоприйнятні рішення, зокрема, це питання фітосанітарного спрямування, захисту прав інтелектуальної власності, експортного регулювання та ін.

    Біографічна довідка Майка Мура

    § 1984-90 – Міністр міжнародної торгівлі та маркетингу

    § 1984-87 – Міністр Туризму, Спорту та Рекреації

    § 1984-88 – Міністр відповідальний за гласність

    § 1984-90 – Голова урядового комітету економічного розвитку і комітету відповідального за персонал

    § 1988-90 – Міністр зовнішніх відносин і торгівлі

    § 1988-90 – Заступник міністра фінансів

    § 1990 – Прем’єр-міністр Нової Зеландії

    § 1990 – Міністр закордонних справ

    § 1990-93 – Лідер Лейбористської партії та опозиції

    § 1999-2002 – генеральний директор СОТ

    (За цей час приєдналися до СОТ країни з перехідною економікою: Китай, Литва, Молдова, Оман, Тайвань).

    Інф. ME.KMU

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.