• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент назвав пріоритети державної політики у 2006 році
    Опубликовано: 2006-01-24 09:12:00

    Виступаючи сьогодні з телезверненням до Українського народу, Глава держави назвав 2006 рік – роком впровадження національних реформ. Йдеться про реформи в судовій гілці влади, на селі, а також медичну й освітню реформи та запровадження програми енергозбереження.

    Зокрема, програма «Здоров’я нації» забезпечить кожній людині гарантований перелік безоплатних медичних послуг, зазначив Глава держави. Вона також відновить базову систему охорони здоров‘я на селі.

    Президент наголосив, що розглядає відповідальність за здоров’я нації та інвестиції в охорону здоров’я як внесок у розвиток економіки та боротьбу з бідністю. «Під опіку я беру впровадження національних програм боротьби з раком, туберкульозом, ВІЛ/СНІДом, хворобами серця та крові», – сказав Віктор Ющенко.

    Говорячи про реформу освітньої галузі, Віктор Ющенко сказав: «Настав час «економіки знань», коли інтелектуальні ресурси приносять країні значно більший прибуток, аніж природні». Завданням влади, на переконання Президента, є забезпечити доступність і високу якість освіти. «Ми повернемо шану вчителю, дамо йому достойну зарплату, сучасне робоче місце. Ми викоренимо корупцію в системі освіти шляхом запровадження незалежного тестування у вузах», – сказав Віктор Ющенко.

    Що ж до реформи на селі, то вона, на думку Президента, має ґрунтуватися на впровадженні сучасних технологій, підтримці фермера, кредитуванні сільського господарства та будівництва житла, впровадженні соціальних програм. Усе це, перекй Глава держави, стимулюватиме повернення на село молоді.

    Одним із головних завдань влади на 2006 рік Президент назвав диверсифікацію українського енергоринку та введення в дію програми енергозбереження. Заплановано, що впродовж року енергоспоживання в країні буде знижено щонайменше на 10 відсотків, повідомив В. Ющенко.

    Мета судової реформи – справедлива і незалежна судова влада і можливість для кожної людини захистити свої права, наголосив Президент. «У центрі судової реформи має стати суддя. Тому я, як Президент, докладу всіх зусиль, аби в Україні сформувалася незалежна судова гілка влади», – сказав В. Ющенко. Він також відзначив вагому роль справедливого правосуддя у боротьбі з корупцією.

    Говорячи про зовнішньополітичні пріоритети України в 2006 році, Глава держави наголосив, що вони залишаються незмінними. Відтак головною стратегічною метою України є приєднання до Європейського Союзу. На порядку денному також якісна перебудова українсько-російських відносин. «Я вимагатиму від кожного урядовця, від кожного українського дипломата жорстко відстоювати національні інтереси України», – наголосив Президент.

    Глава держави висловив сподівання, що новий парламент активізує роботу з приведення національного законодавства до європейських норм і стандартів. Це, на його переконання, прискорить шлях України до ЄС і НАТО.

    Підбиваючи підсумки минулого року, Президент назвав 2005-й «роком переоцінки поглядів в суспільстві». «Ми всі по-новому побачили себе і свою країну, її історію і її майбутнє», – сказав В. Ющенко.

    Зокрема, за словами Президента, громада вперше отримала владу, яка звітує про виконання своєї виборчої програми і всі проблемні питання вирішує в широкому діалозі.

    Також за рік зроблено важливі кроки для виведення економіки з тіні. Внаслідок цього доходи бюджету зросли у півтора рази, відзначив В. Ющенко. Крім того, країні було повернуто мільярди гривень, втрачених від непрозорої приватизації, сказав Президент.

    Глава держави відзначив і розвиток соціальної політики та збільшення реальних доходів населення. Вони, за його словами, зросли на 20%, що є найвищим показником за роки української незалежності.

    Ще одним важливим досягненням нової команди є свобода слова, наголосив В. Ющенко.

    Коментуючи досягнення України на міжнародній арені, Президент сказав: «Ми довели, що відтепер Київ – це прогнозований відповідальний партнер, який шанує сусідів і будує свою зовнішню політику виходячи виключно зі стратегічних інтересів. Ми стали ближче до Європи. Ми стали зрозумілими Росії. Світ визнав, що Україна вміє відстоювати свої національні інтереси».

    Як приклад цього Глава держави навів вирішення газової проблеми. Президент констатував, що Україна забезпечена найдешевшим у Європі паливом, ціни на газ для населення залишилися незмінними і при цьому газотранспортна система залишається власністю України. «Про її передачу іншим країнам не може бути й мови», – запевнив Президент.

    Глава держави також наголосив, що відповідальна владна команда повинна аналізувати всі свої прорахунки. «Всім, хто рік тому стояв поряд зі мною на Майдані, я дав шанс працювати в моїй команді. На жаль, власні амбіції іноді брали гору. В результаті країна втрачала час», – сказав В. Ющенко. При цьому Президент запевнив, що не допустить деструктивних кроків, які призводять до зниження темпів розвитку держави.

    Підсумовуючи події минулого року, В. Ющенко сказав: «Головний урок 2005 року для влади – Україна понад усе! Ми маємо бути сильною і єдиною командою, відмовитися від власних амбіцій заради майбутнього».

    Прес-служба Президента України Віктора Ющенка

    Інф. Рresident

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.