• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • І. Плачков та С. Кирієнко обговорили питання розвитку ядерної енергетики на найближче десятиліття
    Опубликовано: 2006-01-23 14:25:00

    За підсумками зустрічі у суботу, 21 січня, Міністр палива та енергетики України Іван Плачков, керівник Федерального агентства атомної енергії Російської Федерації Сергій Кірієнко і голова Державного комітету ядерного регулювання України Олена Миколайчук підписали протокол робочої зустрічі.

    У ході переговорів сторони обговорили питання розвитку на найближче десятиліття ядерної енергетики, плани зі створення нових проектів атомних електростанцій.

    Учасники зустрічі розглянули питання співробітництва і кооперації українських та російських підприємств у виробництві ядерного палива, будівництві АЕС у „третіх” країнах.

    За підсумками зустрічі НАЕК "Енергоатом" та ОАО "ТВЕЛ" затвердили методику формування ціни на свіже ядерне паливо на 2006 рік і наступні роки.

    Сторони домовилися створити до 1 лютого нинішнього року в рамках підкомісії з питань атомної енергетики і ядерних матеріалів групу високого рівня для координації діяльності за напрямами розвитку співробітництва і кооперації Росії та України у сфері ядерної енергетики.

    Заявлено про обопільне сприяння у створенні економічно вигідних умов для підприємств, наукових і проектних організацій, розвитку російсько-українських відносин в ядерній енергетиці.

    Сторони намітили провести у червні цього року конференцію в Криму, на якій буде проведена презентація ядерних комплексів Росії та України.

    Результатом зустрічі також стала домовленість провести 10 лютого зустріч у Москві для визначення перспектив і планів подальшого співробітництва в рамках українсько-російсько-казахстанского СП „УКРТВС”.

    За словами І.Плачкова, зустріч з російськими колегами пройшла у конструктивному руслі. Українська сторона запропонувала продовжити діалог з формування бази наукового потенціалу обох країн, обміну досвідом у ядерній енергетиці.

    Міністерство палива та енергетики України







    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.