• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Київміськрада презентувала програму «Турбота» на 2006-2010 роки
    Опубликовано: 2006-01-16 17:56:00

    Про першочергові заходи щодо забезпечення виконання міської комплексної програми «Турбота» на 2006-2010 роки журналістам розповіли на засіданні столичного прес-клубу у стінах Київміськдержадміністрації. Мета програми — подальше вирішення невідкладних питань організаційно-правового та інформаційного забезпечення, матеріально-технічного, медичного, соціально-побутового, торговельного, культурного обслуговування малозабезпечених громадян м. Києва.

    Програма включає додаткові заходи щодо поліпшення обслуговування громадян міста, які потребують соціальної допомоги і підтримки. Причиною її розробки стала соціально-економічна ситуація сьогодення, внаслідок якої все більша кількість інвалідів, пенсіонерів, багатодітних сімей опиняється не тільки за межею малозабезпеченості, але й за межею виживання.

    Тож пріоритетними напрямками діяльності програми «Турбота» будуть наступні заходи:

    - надання соціальної допомоги і підтримки сім’ям з дітьми — багатодітним, неповним сім’ям, сім’ям, які опікуються дітьми-сиротами, дітьми-інвалідами, тому що саме ці категорії сімей зазнають найбільших економічних труднощів, у зв’язку з чим можуть перейти в розряд неблагополучних сімей, що відповідним чином вплине на майбутньому дітей;

    - розвиток волонтерського громадського руху з метою надання соціально-педагогічної допомоги, здійснення соціального супроводу та соціальної реабілітації інвалідів, кризових категорій дітей та молоді;

    - підтримка інвалідів, ветеранів, учасників бойових дій, вдів учасників війни;

    - надання соціальної допомоги малозабезпеченим верствам населення з числа одиноких пенсіонерів й інвалідів з метою їх підтримки і профілактики можливої асоціальної поведінки;

    - забезпечення соціальної і матеріальної допомоги особам, які опинилися в екстремальній ситуації у зв’язку з важкою хворобою, пожежею, постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи тощо;

    - підтримка громадських організацій, діяльність яких має соціальне спрямування.

    В основу розробки Програми було покладено системний аналіз законодавства України, що формує соціальну політику в країні, багаторічний досвід роботи органів і закладів соціального захисту міста, який був здобутий в процесі реалізації попередніх міських соціальних програм. При розробці концепції Програми враховані рішення сесій Київради, пропозиції Головних управлінь, управлінь та відділів виконавчого органу Київради (Київської міської держадміністрації), виконавчих органів районних рад м. Києва, громадських організацій, діяльність яких спрямована на підвищення соціального захисту населення.

    Для забезпечення реалізації Програми передбачено виділення цільових коштів, виходячи з фінансових можливостей бюджету міста, залучення благодійних внесків та гуманітарної допомоги. Для відстеження ходу реалізації Програми планується проводити щорічний моніторинг виконання передбачених заходів.

    Говорячи про першочергові завдання на поточний 2006 рік, слід відокремити наступні заходи: розробка та видання нової редакції «Соціального атласу Києва»; опрацювання питань щодо можливості запровадження на ТРК «Київ» інформаційних передач, тематичних телепрограм шляхом титрування або здійснення сурдоперекладу; створення облікової бази випускників-інвалідів з метою їх подальшого працевлаштування; опрацювання питання щодо створення бази відпочинку інвалідів («школи виживання»); відкриття в приміській зоні двох багатопрофільних санаторіїв для дітей-інвалідів та інвалідів, ветеранів і пенсіонерів; відкриття міського центру ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів по вул. О. Теліги, 37-г.

    Крім того, планується розробити та запровадити міську програму соціальної адаптації та реінтеграції бездомних громадян, узгодивши її з державними програмами аналогічного спрямування. Важливим є питання щодо можливості надання в оренду спортивних споруд м. Києва фізкультурно-спортивним організаціям інвалідів на пільгових умовах. Також передбачається підготувати та подати до Міністерства праці та соціальної політики України пропозиції щодо запровадження механізму надання кредитів для побудови інтернатів та пансіонатів з поліпшеними умовами для ання інвалідів з психічними захворюваннями з погашенням кредиту за рахунок власного житла інваліда або житла його родичів, переданого у спадщину державі. До Житлового Кодексу України планується внести статті про захист житла та майна інвалідів, визнаних недієздатними, які після смерті опікуна залишилися самі.

    Але насамперед — перед виконавчими органами районних рад у м. Києві та Головним управлінням соціального захисту населення постає завдання розробити у кожному районі міста комплексні програми «Турбота» на 2006-2010 роки, виходячи із завдань міської програми.

    В’ячеслав Глембоцький,

    кореспондент

    ELCOMART News

    (e-news)

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.