• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Піклування про людей – пріоритетний напрям роботи Дніпропетровської облдержадміністрації
    Опубликовано: 2006-01-10 09:34:00

    Соціальний захист населення завжди був пріоритетним напрямком у роботі обласної державної адміністрації. Проте, якщо раніше фінансова допомога надавалась в основному містам і районам, то у 2006 році перевага буде адресній допомозі, тобто конкретним закладам соціального захисту, в тому числі і будинкам-інтернатам.

    З метою поліпшення умов перебування громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, інвалідів, а також дітей у закладах системи соціального захисту за кожним інтернатом (всього їх 18) закріплено заступників голови та начальників галузевих управлінь облдержадміністрації.

    Оскільки у сучасних умовах пильна увага приділяється енергозбереженню, вишукуються можливості придбання альтернативного палива. Так, для ветеранів-учасників бойових дій, крім передбаченої тонни вугілля, буде надана ще додаткова тонна за рахунок коштів обласного бюджету.

    Для покращення розрахунків за надані послуг по перевезенню пільгових категорій громадян у цьому році в м. Дніпродзержинську запроваджується експеримент по введенню так званої “соціальної картки”. На його проведення з обласного бюджету вже виділено 670 тис. грн., додатково планується надати ще 450 тис. грн.

    Щодо забезпечення інвалідів спецавтотранспортом, то зараз з ініціативи блдержадміністрації переглядається черга пільговиків. Планується в першу чергу надати автомобілі учасникам бойових дій, які з перших днів війни приймали в ній участь та отримали тяжкі каліцтва (залишилися без рук та ніг).

    Згідно з прийнятим державним бюджетом на 2006 рік додаткові пільги будуть надаватися “дітям війни” (тим, кому на 3 вересня 1945 року не виповнилося 18 років). У містах та районах області складаються відповідні списки зазначеної категорії громадян, підраховуються кошти на додаткові пільги. За попередніми підрахунками витрати складатимуть 130 млн. грн.

    Прес-служба голови облдержадміністрації

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.