• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні вирішуються проблеми наявності і доступності препаратів інсуліну, які повністю відповідають світовим стандартам
    Опубликовано: 2005-11-14 14:49:00
    Цукровий діабет залишається у світі однією з найбільш актуальних проблем клінічної медицини.
    14 листопада в Україні відзначається “Всесвітній День діабету — 2005”. Інформування людей про загрозу цукрового діабету, необхідність змінити ставлення кожної людини до свого здоров’я, зосередження уваги на нових досягненнях науки і фармацевтичної промисловості щодо лікування цього захворювання – актуальні завдання та проблеми заходів цього дня, що повинні об’єднати хворих на цукровий діабет, їхніх родичів, а також лікарів-ендокринологів, представників владних структур, вчених і громадських організацій для вирішення питань профілактики та лікування.
    В Україні реалізується Комплексна програма “Цукровий діабет”, одним з найважливіших пунктів якої є забезпечення хворих на цукровий діабет препаратами інсуліну.
    Сьогодні МОЗ ініціює передачу цільових субвенцій з державного бюджету в місцеві бюджети для виконання Комплексної програми „Цукровий діабет”. У 2005 році на реалізацію даної програми було виділено 163 млн.грн.
    Коментуючи питання можливості передачі цільових субвенцій, міністр охорони здоров’я Юрій Поляченко зазначив: ”Закон про державні закупівлі - один для всієї країни, отже порушень і відхилень бути не повинно, а на місцях краще прорахують і потреби і витрати. Та й контролювати на місцевому рівні буде легше. Вважаю, децентралізація процесу тендерних закупівель повинна привести до їх абсолютної прозорості і зняти усі наболілі питання щодо можливих зловживань”.
    Прес-секретар міністра
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.