• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світові ціни на продовольство у серпні зазнали незначного зниження
    Опубликовано: 2024-09-08 17:36:59

    Світові ціни на продовольство у серпні зазнали незначного зниження

    У серпні 2024 року світові ціни на продовольство продемонстрували невелике зниження. Згідно з даними Організації Об'єднаних Націй з продовольства і сільського господарства (ФАО), індекс цін на продовольчі товари, що відображає зміни в цінах на основні групи продуктів, зменшився на 0,6% у порівнянні з попереднім місяцем.

    Основними чинниками, що сприяли зниженню цін, стали зміни на ринку зернових. Зокрема, ціни на пшеницю та кукурудзу впали через збільшення їхнього виробництва в ключових країнах-виробниках. У США, найбільшому експортеру пшениці, урожай цієї культури виявився вищим, ніж очікувалося, що сприяло зниженню цін на світовому ринку.

    На ринку рослинних олій спостерігалося підвищення цін, проте це не компенсувало загального зниження індексу. Зокрема, ціни на пальмову олію зросли через обмеження експорту з основних країн-виробників, таких як Індонезія та Малайзія. Це викликано як кліматичними змінами, так і внутрішньополітичними рішеннями.

    Ціни на молочні продукти також зазнали зниження, що було зумовлено зниженням попиту в деяких регіонах світу. Проте, цей тренд не був достатнім для суттєвого впливу на загальні світові ціни, які залишаються на високому рівні в порівнянні з історичними даними.

    Водночас, ціни на м'ясо залишаються стабільними з незначними коливаннями. Незважаючи на деякі знижки в цінах на свинину і яловичину в окремих країнах, загальносвітові ціни не показали значних змін через глобальне постійне попит на ці продукти.

    Загалом, світові ціни на продовольство залишаються на високих рівнях, проте їхнє незначне зниження в серпні є позитивним знаком для споживачів. У найближчі місяці важливо спостерігати за тенденціями на ринках основних продовольчих товарів, щоб краще оцінювати вплив на глобальні ціни та можливі зміни в економічній ситуації.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.