• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фонд державного майна України завершив важливий етап реформування ринку державних земель
    Опубликовано: 2024-08-23 12:07:34

    Фонд державного майна України (ФДМУ) завершив важливий етап реформування ринку державних земель, створивши першого державного оператора земель сільськогосподарського призначення. На базі державного підприємства "Фонд аграрних інвестицій" було засновано товариство з обмеженою відповідальністю "Державний земельний банк", що повністю належить державі.

    Це нововведення стало ключовим кроком на шляху до реалізації проєкту "Земельний банк", який має на меті створення прозорого і ефективного механізму управління державними землями. Як повідомляє пресслужба ФДМУ, новостворене товариство стало першим у своєму роді в Україні, що покликане оптимізувати використання сільськогосподарських земель і значно підвищити їхню економічну віддачу.

    Голова ФДМУ Віталій Коваль підкреслив важливість цього досягнення, зазначивши, що створення "Державного земельного банку" є унікальним досвідом для України. Це перший випадок, коли державне підприємство було трансформоване в товариство з обмеженою відповідальністю, стовідсотковим власником якого є держава.

    Окрім правових та структурних змін, проєкт передбачає значні економічні вигоди. Зокрема, орендна ставка за користування земельними ділянками зросла з 1% до 12% від нормативно-грошової оцінки землі. Це рішення, за словами керівника ТОВ "Державний земельний банк" Ярослава Ярославського, збільшить надходження до державного бюджету щонайменше у 12 разів.

    Важливим аспектом цього нововведення є те, що доходи від оренди державних земель будуть спрямовані на фінансування Сил оборони України, що робить проєкт ще більш вагомим у контексті національної безпеки. ФДМУ також підкреслює, що прозорість у проведенні перших онлайн-аукціонів з оренди земель створить рівні умови для всіх учасників ринку, сприяючи розвитку сільськогосподарського сектору країни.

    Таким чином, створення "Державного земельного банку" знаменує початок нового етапу у реформуванні управління державними землями, підвищуючи їхню економічну ефективність і забезпечуючи значні фінансові надходження до бюджету країни.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.