• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні запроваджено нову автоматизовану систему митного оформлення на кордоні
    Опубликовано: 2024-08-19 17:07:31

    15 серпня 2024 року в Україні офіційно завершено впровадження нової автоматизованої системи митного оформлення в усіх автомобільних пунктах пропуску на державному кордоні. Про це повідомила пресслужба Державної митної служби (ДМС).

    Цей крок є важливою частиною масштабної цифрової реформи митниці, спрямованої на оптимізацію процесів, спрощення процедур, економію часу та зменшення витрат для бізнесу. Відзначається, що нова система також суттєво прискорює процес перетину кордону для громадян.

    Ключовим елементом нової системи є її інтеграція з автоматизованою системою управління ризиками. Ця система вже довела свою ефективність на раніше впроваджених модулях. Вона дозволяє більш ефективно виявляти та мінімізувати ризики, пов’язані з переміщенням товарів через кордон, забезпечуючи при цьому високий рівень контролю та безпеки у пунктах пропуску.

    Нова система забезпечує ефективніше виявлення та управління ризиками, що суттєво підвищує якість контролю і безпеки на митниці. Крім того, вона допомагає у якісному відпрацюванні виявлених ризиків, що є важливим для забезпечення безпеки та зниження ймовірності порушень.

    Державна митна служба також зазначає, що в рамках впровадження нової системи заплановано введення додаткових компонентів, що сприятимуть інтеграції з митними системами Європейського Союзу. Це дозволить покращити взаємодію з європейськими митними системами і наблизити українську митницю до європейських стандартів.

    Проект реалізовано завдяки фінансовій підтримці міжнародних партнерів, які надали необхідні ресурси для створення надійної ІТ-інфраструктури. Це сприяло безперебійній роботі системи та її захисту, а також продовжує процес цифрової трансформації митниці, що наближає Україну до європейських стандартів.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.