• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ринок алкоголю в Україні: Детинізація прискорилася, податкові надходження зросли на 20%
    Опубликовано: 2024-08-09 12:05:45

    З початку 2024 року сплата податків з ринку алкогольних напоїв в Україні значно зросла. Завдяки впровадженим заходам з детінізації ринку, надходження до бюджету за сім місяців цього року збільшилися майже на 20% порівняно з тим же періодом минулого року, що складає додаткові 1,1 мільярда гривень. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

    Згідно з останніми даними, податкова ефективність з ПДВ у 2024 році досягла 7,12%, що на 1,5% більше, ніж у попередньому році, коли цей показник становив 5,62%. Для порівняння, у 2021 році податкова ефективність у галузі була ще нижчою – 5,16%.

    Значно збільшилися також надходження акцизного податку на лікеро-горілчану продукцію, вироблену в Україні. У перші сім місяців 2024 року до бюджету надійшло на півмільярда гривень більше, що на 10,8% перевищує показник аналогічного періоду минулого року.

    Обсяги виробництва алкогольних напоїв також зросли: у першій половині 2024 року виробництво досягло 13,4 мільйона декалітрів, що на 8,3% більше порівняно з 12,3 мільйона декалітрів за той же період 2023 року.

    Крім того, виторг від використання РРО та ПРРО збільшився на 29,1% у першій половині 2024 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Це свідчить про зростання прозорості і зменшення нелегальної діяльності в секторі.

    Данило Гетманцев зазначив, що ці позитивні результати стали можливими завдяки посиленню контролю за виробництвом підакцизних товарів, постійному аналізу роботи ліцензіатів, хронометражним спостереженням за виробничими процесами та контролю за роздрібно-оптовим обігом. Ці заходи також сприяли припиненню діючих схем ухилення від сплати податків.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.