• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд прийняв рішення, яке дозволяє мешканцям прифронтових територій безкоштовно заготовляти деревину
    Опубликовано: 2024-07-31 12:02:30

    Уряд України прийняв рішення, яке дозволяє мешканцям прифронтових територій безкоштовно заготовляти деревину для своїх побутових потреб. Це стосується збору порубкових решток, що залишаються після вирубки лісу. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

    Заготівлю деревини можна буде здійснювати тільки за умови, що перебування на відповідних лісових ділянках є безпечним, і території очищені від вибухонебезпечних предметів. Місцеві військові адміністрації та органи місцевого самоврядування будуть інформувати населення про можливість самостійної лісозаготівлі.

    Ця норма діятиме протягом всього правового режиму воєнного стану та ще шість місяців після його завершення або скасування. Як зазначив представник Кабінету Міністрів Тарас Мельничук, мешканці зможуть безкоштовно самостійно збирати дрова для побутових потреб, проте використання бензо- та електропилок заборонено. Також заборонено відокремлювати стовбури дерев від пнів.

    Ініціатива стосується виключно тих територій, які були або є включені до переліку зон бойових дій чи тимчасово окупованих Російською Федерацією. Це визначено постановою Кабінету Міністрів України від 6 грудня 2022 року №1364 та наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій від 22 грудня 2022 року №309.

    Ключовою умовою для збору дров є забезпечення безпеки громадян. Тому перед початком збору деревини місцеві адміністрації та військові мають переконатися у відсутності мін та інших вибухонебезпечних предметів на території.

    Рішення про самостійну заготівлю деревини для побутових потреб прийматиме рада оборони області. Вона ж відповідатиме за ведення обліку зібраної деревини. Це дозволить ефективно контролювати процес та забезпечити справедливий розподіл ресурсів.

    Загалом, ця ініціатива уряду є важливим кроком у підтримці мешканців прифронтових територій, надаючи їм можливість забезпечити себе необхідною деревиною для опалення та інших побутових потреб у складний час воєнного стану.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.