• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рентабельність лісового господарства в Україні досягла 16%: успіхи та нові інвестиції
    Опубликовано: 2024-07-26 12:02:39

    Державне підприємство "Ліси України" протягом останніх трьох років успішно реалізує необроблену деревину через ліцензовані біржі, досягнувши майже 90% виконання договорів купівлі-продажу. Рентабельність підприємства зросла до 16%, що є значним покращенням у порівнянні з попередніми роками.

    Генеральний директор "Лісів України" Юрій Болоховець повідомив, що політичне рішення відмовитися від непрозорих прямих договорів створило конкурентний та справедливий доступ до ресурсу для всіх підприємців. Впровадження нової системи реалізації деревини призвело до детінізації фінансових потоків у галузі, що позитивно вплинуло на економічні показники підприємства.

    Завдяки реформі, рентабельність виробництва зросла з кількох відсотків до 16%. Прибуток "Лісів України" за останні півтора року склав 5,35 мільярдів гривень. Це свідчить про значний прогрес у діяльності підприємства та його фінансову стабільність.

    Варто зазначити, що "Ліси України" повністю відмовилися від державних дотацій на підтримку лісових господарств півдня та сходу країни. З 2023 року компанія сплатила майже 15 мільярдів гривень податків та зборів. Окрім цього, за перше півріччя 2024 року підприємство безоплатно передало Збройним Силам України деревини на суму в чверть мільярда гривень.

    Болоховець також підкреслив, що "Ліси України" активно інвестують у протипожежну систему та розвиток лісової дорожньої інфраструктури. Завдяки цим заходам, середня зарплата на підприємстві зросла до понад 24 тисяч гривень, що свідчить про поліпшення умов праці та підвищення рівня життя працівників.

    Реформа лісового господарства в Україні триває з 2016 року. Вона включає впровадження електронних аукціонів з продажу деревини, створення інтерактивної карти об'єктів переробки деревини, запуск проєкту "Ліс у смартфоні" та пілотний проєкт електронної видачі лісорубних квитків. Ці ініціативи спрямовані на підвищення прозорості та ефективності лісового господарства.

    Таким чином, успішна реалізація реформ та інвестиційні ініціативи "Лісів України" сприяють розвитку галузі, забезпечуючи стабільний фінансовий приріст та підтримуючи економіку країни.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.