• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд України спрощує процедуру видачі ветеринарних документів
    Опубликовано: 2024-07-18 17:03:55

    Кабінет Міністрів України прийняв важливе рішення, яке стосується сфери ветеринарної медицини. Згідно з постановою №811, яка вступила в дію, уряд скасував обмеження на оформлення та видачу ветеринарних документів ліцензованими лікарями ветеринарної медицини. Це крок відповідає європейським стандартам і сприятиме полегшенню процедур для власників домашніх тварин.

    Раніше ліцензовані лікарі ветеринарної медицини не мали права видачі ветеринарно-санітарних паспортів, що ускладнювало їхню участь у програмах ідентифікації та реєстрації тварин, зокрема, в рамках експериментальних проектів.

    Постанова також внесла зміни до порядку реалізації експериментальних проектів з ідентифікації та реєстрації тварин. Тепер у них передбачено введення унікального номеру в Реєстрі власників та утримувачів домашніх тварин, встановлення чітких строків для внесення інформації до Реєстру та обов'язкове звітування про видані, анульовані та списані бланки ветеринарно-санітарних паспортів.

    Адміністратором Реєстру домашніх тварин призначено Держпродспоживслужбу, що забезпечить контроль та збереження даних про всіх зареєстрованих тварин.

    Це рішення сприятиме покращенню управління даними та забезпечить точність і актуальність інформації про тваринництво в Україні. Впровадження сучасних стандартів та відповідність європейським нормам є важливим кроком для українського сільськогосподарського сектора.

    Зазначена постанова відкриває нові можливості для лікарів ветеринарної медицини та власників тварин, спрощуючи процеси ідентифікації та управління тваринами, що є важливим елементом модернізації сільськогосподарського сектора України.

    Це рішення не лише відповідає сучасним вимогам, а й сприяє розвитку та конкурентоспроможності української ветеринарної галузі в міжнародному контексті.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.