• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС розглядає можливість введення мит на українські товари: що це означає для України?
    Опубликовано: 2024-07-17 12:04:09

    Європейський Союз розглядає можливість введення мит на імпорт українського меду, кукурудзи та м'яса птиці через можливе перевищення встановлених торговельних квот. За словами єврокомісара з питань сільського господарства Януша Войцеховського, такий захисний механізм може бути ухвалений, щоб зробити імпортні товари менш конкурентоспроможними на європейському ринку.

    Введення мит може значно ускладнити ситуацію для українських виробників, зменшивши їхні можливості на зовнішніх ринках і вплинувши на економіку країни в цілому. Цей крок також ставить під загрозу вже існуючі торговельні зв'язки між Україною та Європейським Союзом.

    Войцеховський також зазначив, що аналогічний захисний механізм раніше застосовувався до інших українських продуктів, зокрема до цукру, яєць та вівса. Зараз Єврокомісія проводить аналіз ситуації щодо інших сільськогосподарських товарів з України.

    Найбільш близькі до введення мита знаходяться мед (89% від ліміту), кукурудза (65%) та м'ясо птиці (59%), що вже підкреслює потребу в захисних заходах щодо цих товарів на європейському ринку.

    З 2 липня поточного року Євросоюз вже повернув тарифні квоти на яйця та цукор з України через збільшення обсягів імпорту з початку 2024 року. Ці товари потрапили до переліку, до якого застосували "екстрене гальмування" через перевищення встановлених обсягів імпорту.

    Зазначається, що додатковий імпорт цих товарів буде продовжуватися за умови застосування митного режиму найбільшого сприяння, який може вплинути на їхню доступність і цінову політику на ринку ЄС.

    Таким чином, введення мит на українські агропродукти може стати серйозним випробуванням для експортерів з України, змінити торговельні потоки та змусити українську сторону шукати нові стратегії взаємодії з європейськими партнерами.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.