• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Розширення програми компенсації для аграріїв: Нові можливості для вітчизняних виробників
    Опубликовано: 2024-07-02 12:00:57

    Міністерство економіки України повідомляє про суттєве розширення переліку української сільськогосподарської техніки та обладнання, вартість яких частково компенсується в рамках державної програми підтримки сільгоспвиробників. Тепер аграрії можуть обирати з 8 705 найменувань від 101 українського виробника, отримуючи компенсацію до 25% від вартості техніки.

    Юлія Свириденко, міністерка економіки, підкреслила, що стимулювання попиту на вітчизняну продукцію, особливо у сфері машинобудування, є ключовим пріоритетом уряду. Це важлива складова економічної політики "Зроблено в Україні", яка спрямована на підтримку національного виробництва та економічного зростання.

    За її словами, попередні періоди показали позитивні результати програми компенсацій вартості вітчизняної сільськогосподарської техніки. Частка української техніки на ринку зросла завдяки цій ініціативі, що підтверджує ефективність таких заходів.

    "Ми сподіваємося на подібний ефект і цього року, адже це створює робочі місця для тисяч людей та генерує податкові надходження до бюджетів різних рівнів. Ці ресурси дозволяють нам підтримувати сектор безпеки та оборони," - зазначила Свириденко.

    Програма компенсацій також сприяє успішним жнивам, надаючи аграріям можливість на вигідних умовах придбати необхідну техніку. Це важливий фактор для забезпечення високої продуктивності та ефективності в сільськогосподарському секторі.

    "Перелік обладнання постійно оновлюється, все більше виробників долучаються до програми, пропонуючи якісну техніку для потреб аграріїв. Наразі сільгоспвиробники можуть обирати з-поміж 8,7 тисяч номенклатурних позицій від понад сотні українських виробників," - додала Свириденко.

    Розширення програми компенсацій не тільки підтримує аграріїв, але й стимулює розвиток національної промисловості, сприяючи економічному зростанню та зміцненню позицій українських виробників на внутрішньому ринку.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.