• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Контроль за виробництвом та обігом харчових добавок в Україні буде посилений
    Опубликовано: 2024-07-01 12:03:23

    Уряд України активно працює над законодавчими ініціативами, спрямованими на удосконалення контролю за виробництвом та обігом харчових добавок у країні. Зокрема, розроблений законопроєкт, який вже отримав підтримку уряду та очікує на розгляд у Верховній Раді, спрямований на усунення прогалин у законодавстві, що стосується контролю за дієтичними добавками. Ця ініціатива є однією з вимог для гармонізації українського законодавства з правовими нормами Європейського Союзу.

    Згідно з інформацією, наданою пресслужбою Міністерства охорони здоров'я України, законопроєкт отримав підтримку уряду 28 червня. Цей крок визначений як ключовий у забезпеченні безпеки та захисту прав споживачів у сфері харчових продуктів.

    Урядовий законопроєкт передбачає усунення існуючих прогалин у механізмах контролю за виробництвом та обігом харчових добавок, що дозволить підвищити якість і безпеку цих продуктів на українському ринку. Впровадження нових нормативних актів також сприятиме уніфікації вимог до виробництва харчових добавок із міжнародними стандартами, що є важливим кроком у напрямі інтеграції України до європейського інтеграційного простору.

    Необхідність усунення прогалин у законодавстві виникла в контексті зміцнення контролю за якістю харчових продуктів та забезпеченням їх безпеки для споживачів. За словами представників уряду, це важливий крок у впровадженні прозорих і ефективних механізмів державного нагляду, які відповідають міжнародним стандартам.

    Очікується, що після ухвалення законопроекту Верховною Радою його виконання сприятиме створенню сприятливих умов для розвитку вітчизняних виробників харчових добавок, а також зміцненню довіри споживачів до якості та безпеки продуктів, що знаходяться на ринку.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.