• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рекордний урожай гречки: виклики та перспективи України
    Опубликовано: 2023-12-12 16:05:42

    Рекордний урожай гречки: виклики та перспективи України

    У сезоні 2023 року Україна заслужено може пишатися своїм рекордним урожаєм гречки, який склав близько 207,4 тисяч тон. Це майже вдвічі перевищує річне споживання країни. За інформацією Міністерства агрополітики, лідерами у вирощуванні гречки цього року стали Вінницька, Житомирська та Хмельницька області, які разом намолотили понад 23 тисячі тон цієї зернової культури, а Сумська область вирізняється здобутком понад 28 тисяч тон.

    За словами першого заступника міністра аграрної політики Тараса Висоцького, наразі в Україні спостерігається надлишок гречки, що викликає радість серед споживачів, проте аграрії висловлюють занепокоєння через різке зниження цін, що може вплинути на прибутковість їхньої продукції та майбутні сівозміни.

    Щоб знайти вихід з ситуації, виробники розглядають можливості експорту гречки. Зараз спостерігається підвищений попит на цей продукт в Європі, завдяки мільйонам українських біженців, що проживають там. Це привело до збільшення експорту гречки та входження українського продукту на європейський ринок.

    Незважаючи на війну, Україна залишається ключовим гравцем на світовому продовольчому ринку, отримавши підтримку уряду. Всі обмеження на експорт гречки вже скасовані, що дозволяє країні активно взаємодіяти з міжнародним споживачем.

    За словами Тараса Висоцького, морський коридор, який став дієвим у вересні, нині відіграє важливу роль для України. Успішна робота коридору дозволяє збільшувати кількість кораблів, що надходять до портів Великої Одеси, що є обнадійливим сигналом для українських виробників щодо майбутнього експорту гречки.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.