• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українці збільшили купівлю солі і соди в Сільпо вчетверо, а оцту – втричі
    Опубликовано: 2022-07-07 15:01:36

    У червні українці у мережі супермаркетів "Сільпо" збільшили у річному вимірі купівлю солі вчетверо, соди – у 3,5 раза ("Сільпо" доставляє її переважно з Туреччини), оцту – втричі, а цукру – вдвічі. Як переконують в мережі, з підвищенням попиту вона впоралась.

    Стосовно солі, то ажіотаж на неї розпочався опісля новин про зупинення роботи підприємства "Артемсіль" (Соледар, Донецька область).

    Хоч "Сільпо" і завезло достатні обсяги солі з Польщі, Румунії, Туреччини та Болгарії, попит на неї збільшився, а сама можливість її дефіциту запустила зростання попиту на інші соціальні товари.

    Наприклад, певні перебої з постачанням оцту, який використовують у консервації, спостерігалися на початку червня. В Україні працюють два великі виробники оцту, вони залежать від постачання оцтової кислоти з-за кордону, але їм вдалося налагодити постачання та стабілізувати ситуацію.

    Нагадаємо, що в середині червня справді на полицях супермаркетів "Сільпо" знову почала з'являтися сіль виробництва "Артемсіль". Мережа закупила у підприємства 300 тонн йодованої кам'яної солі.

    Максим Беркаль
     
    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.