• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Росія хоче викликати голод у світі, щоби тиснути на Україну та ЄС – Боррель
    Опубликовано: 2022-06-22 09:02:44

    Блокада Росією мільйонів тонн українського зерна є "справжнім воєнним злочином", заявив голова зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель, повідомляє ВВС.

    "Це незбагненно – неможливо уявити, що мільйони тонн пшениці залишаються заблокованими в Україні, тоді як у решті світу люди страждають від голоду", – сказав Боррель.

    "Ми закликаємо Росію розблокувати [українські] порти", – наголосив він.

    Сьогодні міністри закордонних справ членів ЄС зустрілися у Люксембурзі, щоб обговорити кризу.

    Західні країни зажадали від Росії припинити блокаду українських портів у Чорному морі і дозволити величезним запасам зерна потрапити на світові ринки.

    Боррель сказав, що війна Росії проти України мала руйнівний вплив на весь світ, свідченням чого можуть бути ціни на продукти харчування та енергоносії.

    На пресконференції після зустрічі він сказав, що блокада Росією експорту українського зерна була "навмисною спробою викликати голод у світі" і чинити додатковий тиск на ЄС та Україну.

    За словами Борреля, міністри закордонних справ ЄС зв'яжуться зі своїми колегами на африканському континенті щодо санкцій проти Росії.

    Напередодні зустрічі в Люксембурзі Боррель сказав: "Це справжній військовий злочин, тому я не можу уявити, що це триватиме довго".

    Він зазначив, що Росія має бути притягнута до відповідальності, якщо блокуватиме експорт життєво необхідного зерна з України.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.