• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українському птахівництву відкрили експорт в нову країну
    Опубликовано: 2021-09-07 14:08:29

    Сінгапур визнав сертифікати двох українських центрів, що знімає обмеження на експорт м’яса птиці. Про це повідомляє biz.liga, пише agronews.ua.

    Сінгапур визнав сертифікати “Халяль” двох українських центрів сертифікації. Це дозволить українським виробникам збільшити експорт м’яса птиці в Азію.

    “Ісламська релігійна Рада Сінгапуру прийняла рішення визнати Центр сертифікації Халяль і Центр Halal Global Ukraine”, – заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Сертифікат дійсний протягом двох років, є можливість продовження.

    У 2018 році Госпродпотребслужба вже отримала необхідні дозволи від Сінгапуру. Це дозволило українським компаніям за прискореною процедурою отримувати сертифікат від державного Агентства продовольства Сінгапуру. Але експорт був обмежений, в тому числі через попит.

    Тепер для експорту м’яса птиці необхідно мати сертифікат на експорт від Госпродпотребслужби і сертифікат Халяль одного з українських центрів.

    За даними Мінекономрозвитку, Україна входить в ТОП 5 світових експортерів курятини. Зокрема, в ЄС Україна очолює в трійку провідних експортерів м’яса птиці.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.