Фрукти і овочі, безсумнівно, повинні бути присутніми в нашому раціоні, але не варто забувати про те, що перед вживанням їх необхідно помити і очистити від можливих хімікатів, бруду і воску. Як це зробити правильно? Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.
У процесі вирощування, упаковки та перевезення на багатьох фруктах і овочах накопичуються хімікати і небезпечні бактерії. Часто люди, щоб убезпечити своє здоров’я, миють продукти звичайним милом. Це велика помилка, адже залишки засобу можуть проникнути всередину продукту і викликати розлад шлунково-кишкового тракту. Точно так же гаряча вода, яка може сприяти в’яненню овочів або початку термопроцесу.
Експерти кажуть, що насамперед перед приготуванням або вживанням будь-яких продуктів потрібно помити руки теплою водою з милом, щоб змити з них мікроби. Потім овочі і фрукти можна замочити в невеликій мисці, покривши їх на дві третини холодною водою. Туди слід додати харчову соду (із розрахунку 1 ч. л. на кожні 2 склянки води).
Покрутіть фрукти або овочі у воді, щоб все було рівномірно розподілено. Залиште так на 15 хвилин. Після цього прополощіть овочі та фрукти у воді кілька разів, переконавшись, що всі сторони очищені. Дістаньте продукти з води, дайте їм висохнути. Тепер вони готові до вживання.
Для більш щільних фруктів і овочів, таких як дині, яблука, морква або картопля, використовуйте щітку для овочів з м’якою щетиною, щоб очистити поверхню.
Инф. agronews.ua
agrinews.com.ua