• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Закарпатье просит Раду вернуть Украине время
    Опубликовано: 2011-10-11 12:10:14

    Закарпатский областной совет просит Верховную Раду вернуть Укарину в стандартное "зимнее" время второго часового пояса.  "За" такое обращение проголосовали 94 из 96 депутатов, присутствующих в сессионном зале Закарпатского облсовета.

    Голосование состоялось на внеочередной 6-й сессии Закарпатского областного совета, которая состоялась в понедельник, 10 октября, сообщает Закарпаття онлайн.

    Депутаты отмечают, что этим постановлением парламент переводит Украину из второго (GMT +2) в третий (GMT +3) часовой пояс, а Закарпатье находится на грани первого (среднеевропейского – GMT +1) и второго (GMT +2) часового поясов.

    По словам депутатов, это неприродное время для нашего государства. Более того, переход на другое исчисление времени вызовет неудобства в общении на западных праничных территориях, что особенно актуально для Закарпатской области, по территории которой проходит Государственная граница Украины с четырьмя странами Евросоюза.

    Таким образом, Закарпатский областной совет просит Верховную Раду пересмотреть указанное постановление, осуществив переход на нормальное ("зимнее") время второго часового пояса.

    Подаем текст обращения полностью на языке оригинала:

    Верховній Раді України

    ЗВЕРНЕННЯ

    Ми, депутати Закарпатської обласної ради, стурбовані прийняттям Верховною Радою України постанови від 20 вересня 2011 року № 3755-VI "Про зміну порядку обчислення часу на території України", якою скасовано перехід на "зимовий" час.

    Прийняттям цієї постанови фактично здійснено перехід в часовий пояс GMT+3, тобто одночасно запроваджено дві зміни:

    - скасовано щорічний перехід на літній час;
    - здійснено перехід із часового поясу GMT+2 у GMT+3.

    Понад 90 відсотків території України розміщено у другому часовому поясі. Закарпаття як найзахідніший регіон Української держави знаходиться на межі часових поясів GMT+1 (середньоєвропейський час) та GMT+2. Перехід у третій часовий пояс для нашої області, яка протягом багатьох віків жила за середньоєвропейським часом, і географічно, і економічно є невиправданим. У разі збереження новоустановленого порядку світлий час доби у нашому регіоні в зимовий період наступатиме близько 10 години ранку.

    Прийняття Верховною Радою України зазначеної постанови не відповідає міжнародним правилам обчислення часу і фактично затверджує на території України неприродний для її населення час іншого часового поясу, що викличе зокрема незручності у спілкуванні на західних прикордонних територіях, різниця якими тепер становитиме одну-дві години в залежності від пори року. Це особливо актуально для Закарпатської області, територією якої пролягає Державний кордон України з чотирма країнами Євросоюзу.

    Згідно зі ст. 132 Конституції України "територіальний устрій України ґрунтується на засадах... збалансованості і соціально-економічного розвитку регіонів, з урахуванням їх історичних, економічних, екологічних, географічних і демографічних особливостей, етнічних і культурних традицій". Тому, враховуючи численні звернення громадян, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, Закарпатська обласна рада, як виразник інтересів територіальних громад, просить Верховну Раду України переглянути зазначену постанову, здійснивши перехід на стандартний ("зимовий") час другого часового поясу.

    Звернення прийнято на позачерговій шостій сесії Закарпатської обласної ради
    10 жовтня 2011 року

    Инф. mignews

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.