• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ярмарок вакансій
    Опубликовано: 2005-07-08 12:07:40
    1 липня у Сумах розпочав роботу перший в Україні постійно діючий ярмарок вакансій, розташований в центрі міста на площі Незалежності.

    Подія ця очікувана не тільки тими, хто шукає роботу, а й тими, хто потребує робітників. Особливого значення придала їй обласна і місцева влада. Про це свідчить участь у відкритті ярмарку першого заступника голови облдержадміністрації Н.Гаркавої, заступника голови обласної ради Ю.Добровольського, заступника міського голови м.Суми Б.Когана.

    Так, перший заступник голови облдержадміністрації Ніна Гаркава схвально оцінила таку ініціативу обласного центру зайнятості, бо, на її думку, саме тут людина має можливість отримати повну інформацію щодо наявності робочих місць по всій області та по Україні в цілому. Це декому може дати поштовх до прийняття неординарних рішень. Ніде правди діти, бажаючих працювати за межами області, а то й України, досить багато. А тут, маючи повну інформацію щодо кваліфікації робочого місця, заробітної плати, соціального захисту, ймовірним може бути прийняття рішення докласти рук в рідній області, але, скажімо, в іншому районі.

    За інформацією Н.Гаркавої до створення робочих місць залучено 150 інвестиційних пропозицій на суму 600 мільйонів доларів США. Для більш раціонального використання цих інвестиційних пропозицій в області розроблена інвестиційна карта у розрізі міст та районів. За 5 місяців 2005 року на Сумщині створено 10 тис. 320 нових робочих місць, а до кінця року в області буде створено загалом 34 тисячі додаткових робочих місць. Також Н.Гаркава заявила, що нова влада Сумської області особливу увагу приділяє легалізації тіньової зайнятості, як однієї зі складових створення робочих місць і забезпечення соціального захисту населення. За словами В.Підлісного, на ярмарку щодня упродовж трьох місяців пропонуватиметься 3,5 тисячі вакансій на стендах всіх міст та районів області, а також по Україні. З них 50% -- робочих професій, третина – службових. Середня заробітна плата по представленим вакансіям – 450-500 грн.

    Відкриття ярмарку здійснено на виконання програми Президента України „10 кроків назустріч людям” і програми Кабінету Міністрів України щодо створення додаткових робочих місць.

    Перші дні роботи ярмарку, до речі, він працює і у вихідні дні, де усім бажаючим консультації надають спеціалісти служби зайнятості, довели доцільність такої форми роботи (щодня її відвідують майже 300 чоловік).

    Источник ДерСлужба Зайнятості agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.