• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Луцьку викопали «галерею радянських героїв»
    Опубликовано: 2009-06-26 17:35:54

    Подя відомих діячів радянської епохи знайшли у Луцьку сьогодні, 26 червня, у закинутому колодязі у дворі будинку на проспекті Волі,17. Робітники, які копали рів для прокладення електрокабелю, натрапили на цей колодязь, а в ньому, на глибині приблизно 2 метрів – скульптури. Поки що «на-гора» витягнули бюсти Йосипа Сталіна, Володимира Маяковського, Максима Горького та Михайла Калініна. Проте у ґрунті проглядаються й інші фігури, які, однак, через важкодоступність лишаюся у своїй «могилі».

    Як повідомив начальник відділу охорони історичної спадщини Юрій Мазурик, очевидно, ці скульптури були вкинуті і закопані у колодязі у час окупації між 1941 та 1944 роком. Бо з’явитися такі фігури у Луцьку могли тільки за часів «перших совєтів» - між 1939 та 41 роками. «Те, що закопали їх тут у радянський час – дуже малоймовірно, як і те, що це сталося після 91-го й про це ніхто не знав» - пояснив свої припущення пан Мазурик.

    За попередньою інформацією взяти на збереження «кам’яних свідків радянської епохи» погодився Волинський краєзнавчий музей.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.