• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Криму буде створено новий земельний кадастр
    Опубликовано: 2005-06-07 17:20:49
    У стислий термін за допомогою супутникової аерофотозйомки буде створено єдину електронну базу даних та нові земельні карти Криму, електронні версії яких будуть розміщені у мережі Інтернет та будуть доступні кожному громадянину.

    Тільки після того, як земельний кадастр буде сформовано, з¢явиться можливість з¢ясувати, які земельні ділянки є вільними, і це дозволить їх винести на аукціони. Ці дії покладуть край розкраданню державної землі у Криму – про це повідомив Секретар РНБО України Петро Порошенко. Приклад такої роботи вже є: на засіданні земельної комісії була презентована нова модель електронного кадастру території Великої Ялти, яку підготували спеціалісти Ради міністрів АРК.

    Петро Порошенко також запропонував розробити механізм вилучення земельних ділянок, які не освоюються впродовж багатьох років, та повернення їх у комунальну власність. Актуальним питанням є проведення досконалої експертної оцінки землі, за якою ціна на землю буде відповідною її ринковій вартості.

    Петро Порошенко дав доручення відповідним керівникам до жовтня-листопаду завершити інвентаризацію земельних ресурсів Криму та прийняти єдиний кадастр. Голови міських та сільских рад мають у стислі терміни встановити межі територій всіх населених пунктів та провести розмежування земель державної і комунальної власності.

    Петро Порошенко також зобов¢язав голову Держкомзему Анатолія Даниленка розробити механізм повернення земель заповідного фонду, що були незаконно приватизовані, у державну власність. Вивільнені землі будуть використані на рекреаційні потреби на умовах аукціону, доступного всім громадянам, у тому числі раніше депортованим з Криму.

    Инф. Урядовий портал agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.